Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Statutární město Most představuje nový dotační program, jehož cílem je zapojení veřejnosti a různých subjektů do prevence kriminality prostřednictvím zaměstnávání „správců domu–preventistů“.

Tito správci budou působit v bytových domech a jejich okolí, a to v určených sociálně vyloučených lokalitách, které byly vybrány jako pilotní zóny pro případné rozšíření projektu do dalších oblastí.

Jedná se o tyto lokality:

1/ lokalita Stovky (bloky 89–100),

2/ lokalita M. G. Dobnera (bloky 383–386),

3/ lokalita U Věžových domů (bloky 374–377),

4/ lokalita Javorová (blok 525),

5/ lokalita K. H Borovského (blok 518).

„Věříme, že vyhlášení tohoto dotačního programu, spolu s dalšími opatřeními prevence kriminality, bude mít pozitivní dopad na bezpečnost a kvalitu života obyvatel města Mostu. Důležitou součástí projektu je spolupráce s městskou policií a provedení vstupní a závěrečné analýzy bytových domů, evidence událostí a zásahů domovníka a celková evaluace projektu. Tato data nám umožní vyhodnotit efektivitu jednotlivých projektů, samotného dotačního programu a vynaložených finančních prostředků,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol. 

Pokud jste členem společenství vlastníků jednotek nebo bytového družstva v lokalitách, které tento program zahrnuje, neváhejte se zapojit a přispět k vytvoření bezpečnějšího a příjemnějšího prostředí pro obyvatele Vašeho domu i všechny občany města Mostu.

Cíle programu

Obecnými cíli Dotačního programu jsou:

  • Zvýšení bezpečnosti v bytových domech a jejich okolí zamezením protiprávního jednání a odstraněním rizikových závad.
  • Zajištění pořádku v bytových domech a jejich okolí.
  • Zamezení poškozování bytových domů a jejich vybavení.
  • Zlepšení soužití mezi obyvateli bytových domů a ostatními občany města.
  • Omezení protiprávního jednání v bytových domech a jejich okolí.
  • Zvýšení komfortu bydlení v bytových domech.
  • Vytvoření zájmu u obyvatel bytových domů o kvalitnější způsob bydlení a žití.

Podpora pro zájemce

Pro zájemce o realizaci projektu budou k dispozici kontaktní osoby, které poskytnou potřebné informace a poradenství v celém procesu – od pomoci se vstupní analýzou a podáním žádosti o dotaci, přes podporu při realizaci projektu až po závěrečné vyhodnocení. Cílem je co nejvíce usnadnit dostupnost dotačních prostředků žadatelům ze sociálně vyloučených lokalit.

Zájemcům o realizaci projektu doporučujeme před podáním žádosti o dotaci oslovit:

  • administrátora dotačního programu: Ing. Linda Vreštiaková, specialistka dotací městské policie, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel.: +420 477 001 728
  • nebo odborného garanta projektu: Ing. Veronika Loucká, manažerka prevence kriminality, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. +420 477 001 724

Inspirace z osvědčené praxe

Tento dotační program vychází ze zkušeností s projekty domovníků-preventistů, které byly zpracovány do Metodiky výběru, činnosti a přípravy projektu domovník-preventista Ministerstva vnitra ČR. Tyto projekty se ukázaly jako účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obcích v rámci celé ČR.

Více informací o Dotačním programu 9/2024 na podporu pilotního projektu "Správce domu-preventista" ve statutárním městě Most naleznete na webových stránkách statutárního města Mostu v sekci Dotace poskytované z rozpočtu města pro rok 2024.

https://www.mesto-most.cz/dotacni-program/d-46409

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru