REKLAMA
Ornitolog Petr Hora mimochodem kroužkuje i malá čápata na hnízdě v Zaječicích. Letos je to již jeho čtyřicátá sezona. Foto: Zoopark Chomutov / Jana Mesteková
Most

Chomutov – Už je to jisté. Chomutovský zoopark si letos může udělat devět zářezů. Letos poprvé zahnízdili čápi bílí v zooparku hned ve třech hnízdech.

A naše tajná přání se vyplnila. Potomky má nejen pár v nejstarším hnízdě u rybníka, mláďata se vylíhla také čápům v Kaštance a rovněž v dolní voliéře. V každém hnízdě jsou tři hladové zobáčky, což jsme si definitivně potvrdili při nedávném kroužkování," informuje zoopark na sociálních sítích.

Trojice čapích mláďat. Podobně to vypadalo i v dalších dvou hnízdech v zooparku a rovněž v Zaječicích. Foto: Zoopark Chomutov / Jana Mesteková

Hnízdo v Kaštance si začal nový čapí pár stavět loni a přes drobné třenice s původním párem tu vydržel a letos zahnízdil. Foto: Zoopark Chomutov / Jana Mesteková

Radost panuje i v děčínské zoo, kde se poměrně nečekaně vylíhlo mládě u černých čápů, u nichž by to s ohledem na jejich věk již nikdo nečekal. O této události jsme informovali ZDE.

 
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru