REKLAMA
Šesťáci se podívali i do presscentra teplického stadionu. Foto: archiv 4. ZŠ Most
Most

Most – Česká fotbalová reprezentace bojuje v Německu na mistrovství Evropy, konkrétně v Lipsku a v Hamburku. Naši žáci fotbal také prožívají, a proto měli jedinečnou možnost navštívit třetí největší fotbalový stadion v Čechách s kapacitou 18 221 diváků AGC Arénu Na Stínadlech v Teplicích.

Několik mladých fotbalistů FK Baník Souš Most, možná i budoucích reprezentantů společně se svými spolužáky se mohli podívat pod pokličku stadionu, kam se jen tak někdo nedostane. Mohli na vlastní kůži poznat, jaké to je jít tunelem, kudy přicházejí hráči na hrací plochu, kterým několikrát procházeli i hráči české fotbalové reprezentace v rámci utkání. Čekala je prohlídka kabin, kde hráči „A“ týmu mají svá místa. Prohlédli si i relaxační místnost, ale také takzvanou špinavou místnost, kam odkládají dresy po utkání, press centrum, kde se konají rozhovory po zápasech... Mohli si zakopat na hřišti, vidět teplické hráče, nechat se s nimi vyfotografovat nebo od nich získat autogram.

Největší zájem byl o bývalou legendu teplického fotbalu, srdcaře, který odehrál i několik utkání v české fotbalové reprezentaci, útočníka i záložníka Pavla Verbíře. „Jsem ráda, že jsem se mohla potkat s hlavním trenérem Zdenkem Frťalou, hráči Tadeášem Vachouškem, Albertem Labíkem a dalšími, a hlavně s panem Verbířem,“ řekla Hanka, žákyně šesté třídy. „Bylo to příjemné zpestření, když teď probíhá EURO v kopané. Žáci se dozvěděli spoustu zajímavostí, jako je například výše zápisného, když nový hráč přijde do klubu, jakou mají profesionální prvoligový fotbalisté každodenní zátěž a jak nabírají nové síly na zápisy a relaxují,“ uzavřela Šárka Mandicová třídní učitelka 6.A.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru