Na předávání dobrých listů komory v Žatci byla pozvána také zástupkyně OHK Most Květa Hellmichová, která je také 2. místostarostkou města Litvínova. Foto: město Žatec
Most

Ústecký kraj – Ocenění Okresní hospodářské komory Louny za výborné absolvování svého oboru, Dobré listy komory, převzalo včera dopoledne šest studentů středních škol a učilišť ze Žatce a Podbořan. Slavnostní předání listů proběhlo ve velkém zasedacím sále historické žatecké radnice.

Dobrý list komory je prestižní dokument o výborných předpokladech žáka pro konkrétní obor. Dokládá nejen profesní odbornost, ale také schopnost učit se a rozvíjet. Pro budoucího zaměstnavatele jde o garanci schopností a dovedností mladého absolventa. Dobrý list komory předpokládá užitečnost držitele listu pro firmu nebo živnost. Pro jeho získání museli absolventi prokázat nejen výborný prospěch a chování, ale také aktivitu při odborných činnostech.

S udílením dobrý listů začala před lety Okresní hospodářská komora Most, od ní převzali dobrou zkušenost také další okresní komory. Protože hospodářské komory reprezentují hlavně zájmy firem a zaměstnavatelů, podporují aktivity, které přispívají k dostatku kvalifikovaných zaměstnanců. Právě proto OHK podporují kvalitní vzdělávání a přípravu žáků. „Abychom skutečně zvýraznili potřebu kvalitně se připravovat na svou budoucí profesi, tak ty žáky, kteří se k tomu postavili nejzodpovědněji, oceňujeme za to, jak dobře vstupují do pracovního života. Když žák splní vybraná kritéria, obdrží Dobrý list komory,“ vysvětlil předseda OHK Louny František Jochman. „Studenti, kteří dostanou Dobrý list komory, se na trhu práce určitě neztratí. Je tam poptávka po každém, kdo je dobrý a šikovný,“ dodal F. Jochmann.

Slavnostního předávání Dobrých listů komory se zúčastnili zástupci OHK Louny a Most, zástupkyně Úřadu práce z Loun, starosta Žatce Radim Laibl, starosta Podbořan Radek Reindl, místostarostka Žatce Jaroslava Veselá a zástupci dvou škol, jejichž studenti ocenění získali, tedy SOU a SOŠ SČMSD Žatec a Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany. (kas)

Ocenění studenti

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD Žatec, s.r.o.

  • František Kamenický, výrobce potravin
  • Adam Hadbávny, kuchař – číšník

 

Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany

  • Daniel Kopička, malířské a natěračské práce
  • Eduard Pekarčík, mechanik opravář motorových vozidel
  • Kryštof Marek, opravář zemědělských strojů
  • Pavlína Paikrtová, kuchař - číšník
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru