Reprofoto video: Policie ČR
Most

Libčeves – V úterý, bezmála patnáct minut po třinácté hodině, přijali policisté z lounského územního odboru oznámení o střelbě v obci Libčeves. Během několika málo minut dorazilo na místo šest policejních hlídek.

Psali jsme ZDE.

„Přítomní svědci okamžitě uvedli, že slyšeli zvuky připomínající střelbu z oken bytového domu. Zároveň informovali zasahující policisty, že v domě bydlí muž, který legálně vlastní střelné zbraně. Tato informace se potvrdila, a proto zasahující policisté vyzvali vyděšené obyvatele, aby nevycházeli ze svých obydlí," informoval policejní mluvčí Jakub Mareš.

Prvosledová hlídka s balistickou ochranou se přesunula k zamčeným dveřím dotyčného a snažila se s ním navázat kontakt. Muž však nereagoval a z bytu vycházel jen hluk. Zbylé hlídky zajistily perimetr a uzavřely příjezdové cesty do tou dobou potencionálně nebezpečné oblasti. Kvůli absenci komunikace a vzniklému nebezpečí byl povolán policejní vyjednavač společně se zásahovou jednotkou krajského ředitelství.

Jelikož i přes veškerou snahu se s mužem nepodařilo navázat kontakt a panovala obava o jeho život nebo zdraví, zásahová jednotka provedla těsně před patnáctou hodinou násilný vstup do bytu. Tam zadržela 47letého muže, který měl u sebe dvě krátké střelné zbraně.

„I přestože se v okolní budově našly stopy po střelách, můžeme konstatovat, že v důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn. Zadržený muž následně putoval do psychiatrické nemocnice a podle stanoviska odborného personálu se bude odvíjet další postup kriminalistů. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení, přičemž je situace prozatím prověřována jako výtržnictví," uvedl mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru