Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj – Ve čtvrtek 27. června se začnou tvořit bouřky, zpočátku na horách, odpoledne a večer pak i na ostatním území, s menší pravděpodobností na jižní Moravě. Bouřky budou lokální, nemusí se vyskytnout na každém místě výstrahy.

„Dnes se na data v aplikacích a bodové předpovědi nespoléhejte. Bouřky jsou a budou velmi chaotické, s proměnlivou intenzitou a většinou krátkou životností. Smysl má spíše během dne sledovat aktuální radarová data," upozorňují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Pohyb bouřek bude velmi pomalý, mohou být i velmi silné doprovázené zejména přívalovými srážkami ojediněle s úhrny přes 50 mm/1 h a kroupami i přes 2 cm.

Nebezpečný může být rychlý odtok z krajiny a lokální zaplavení, především v místech většího nasycení půdy. Bouřková činnost bude později večer postupně slábnout.

V pátek 28. června odpoledne a večer se při přechodu studené fronty od západu vyskytnou i silné bouřky doprovázené zejména přívalovými srážkami ojediněle s úhrny přes 30 mm/1 h, v opakovaných bouřkách až 50 mm, nárazy větru kolem 70 km/h a kroupami do 2 cm.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru