Foto: Policie ČR
Most

ČR, Teplicko - Policisté v posledních měsících několikrát varovali před podvodnými prodeji vstupenek na sportovní a kulturní akce typu mistrovství světa v ledním hokeji, koncerty známých umělců a další. Nyní se podařilo z několika podvodných prodejů z konce loňského roku usvědčit jejich strůjce.

Na policii po celé České republice se obrátilo několik lidí, kteří přes sociální síť či bazarový portál objednali vstupenky například na hokejové utkání Česko-Finsko, koncert Hany Zagorové či Majáles 2024. Podvod probíhal klasickým způsobem, kdy podvodník chtěl poslat peníze na účet a dále chtěl zaslat mailem či přes whatsapp potvrzení o odeslání peněz. Kupující však čekali marně a lístků se nedočkali. Veškeré pokusy o kontakt s prodávajícím selhaly, nedočkali se tak ani navrácení svých peněz.

„Jako první byl podvod oznámen kupujícím na Teplicku, a tak se prověřováním skutku zabývali kriminalisté z místní hospodářské kriminálky. Ti pospojovali přes společné atributy celkem 9 případů podvodů z celé České republiky se škodou 25 tisíc korun. Kriminalisté nakonec osobu podezřelého vypátrali. Je jím 29letý známý recidivista z Trutnova, pobývající v tuto dobu za podobnou trestnou činnost ve výkonu trestu ve věznici. Tam mu bylo také předáno další obvinění z podvodu, a vzhledem k tomu, že již byl za stejný přečin odsouzen, hrozí mu zvýšená sazba trestu odnětí svobody na 6 měsíců až 3 roky," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru