Umělci se již ve středu pustili do příprav. Při jejich práci je během sympozia můžete pozorovat. Foto: Petr Fleišman
Most

Most – Zcela volnou ruku mají při své tvorbě umělci, kteří přijali pozvání na tradiční, letos již 16., výtvarné sympozium Barevný Benedikt. To bylo slavnostně zahájeno ve středu 10. července a potrvá přesně týden. Po celou dobu může 9 malířů a jedno rytce skla při práci sledovat veřejnost. 

Zajímavým zpestřením letošního ročníku je přítomnost Karla Pádára, spoluzakladatele firmy Eduard v Obrnicích vyrábějící modely letadel, který je mistrem v oboru rytí skla. Třicet let se věnoval oboru ve firmě Crystalex Nový Bor. I na tomto sympóziu  bude brousit skleničky. 

Kdo další bude tentokrát na volné téma v prostorách restaurace Benedikt tvořit? Roman Křelina, Josef Zedník, Sylva Prchlíková, Doris Oplová, Romana Štajerová, Reza Šimková, Petra Jovanovská, Zorka Krejčí a Tomáš Čtrnáct. Celé sympozium bude zakončeno prodejní výstavou.

Karel Pádár díky svému umu v oboru rytectví procestoval celý svět. Foto: Petr Fleišman

 

Ani letos nechybí na sympoziu oblíbená malířka naivního umění Sylva Prchlíková. Foto: Petr Fleišman

 

Konání sympozia Barevný Benedikt podporuje řada místních firem a společností. Foto: Petr Fleišman

 

Mezi umělci letos převažují ženy. Novinkou je přítomnost rytce skla. Foto: Petr Fleišman

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru