Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Návštěvníci jezera Most mohli v těchto dnech zaznamenat první změny kvůli připravovanému Olympijskému festivalu. Ten bude na jezeře probíhat od 26. července do 11. srpna. V rámci technických příprav festivalu došlo k částečnému omezení parkování na hlavním parkovišti u jezera a na dalších zpevněných plochách, které potrvá až do konce olympijského festivalu. Nová parkovací plocha s vyšší kapacitou byla vybudována u kostela.

„Byla uzavřena část hlavního parkoviště u stánků s občerstvením, kde vznikl skatepark. Na místě podélného parkování u hlavního parkoviště naproti zastávce autobusu, je nově zákaz zastavení. Řidiči však tento zákaz nerespektují a parkují, jak byli zvyklí. Opakovaně jsme kvůli tomu museli řešit dopravní zácpy,“ upozornil ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

V oblasti jezera městská policie po celé léto posílila kontrolní činnost. Na bezpečnost návštěvníků a plynulost dopravy se zaměřují motohlídky a cyklohlídky strážníků a pěší hlídky asistentů prevence kriminality. Pomáhají také kamery, které monitorují okolí jezera. Ty leckdy zachytí i kuriózní situace. „Máme teď například kamerový záznam, kde si přestupce, který parkoval v zákazu zastavení a dostal výzvu za stěrač, naloží dopravní kužel zvýrazňující vodorovné dopravní značení do kufru a odjede. Kamerový záznam postoupíme správnímu orgánu s údaji o provozovateli vozidla,“ uvedl Jaroslav Hrvol.  

V souvislosti s festivalem připravilo město Most pro návštěvníky jezera nové parkovací plochy. Velká parkovací plocha u kostelního hřbitova je navíc doplněna provizorními zastávkami autobusů MHD, ze kterých návštěvníky jezera autobus pohodlně přepraví až k hlavní pláži. Další parkovací plocha je situována po levé straně u poslední okružní křižovatky u jezera.

U jezera vznikla dvě nová záchytná parkoviště. Od toho u hřbitova se mohou lidé svést k jezeru zdarma. Zdroj: město Most

„Dodržování dopravního značení je při zvýšeném provozu, který ještě očekáváme, zásadní pro plynulost dopravy a pohodlí a bezpečnost všech návštěvníků. Prosíme proto řidiče, aby respektovali značení a pokyny městské policie a organizátorů festivalu, abychom předešli dopravním kolapsům a zajistili bezpečný a hladký průběh Olympijského festivalu,“ uzavřel Jaroslav Hrvol.  

Snahou organizátorů festivalu i zástupců města a městské policie je předejít dopravním komplikacím a zajistit bezpečnost návštěvníků, aby si mohli nerušeně užívat veškeré aktivity, které Olympijský festival nabízí – objevovat nové sportovní aktivity, sdílet emoce při fandění nebo se potkat se sportovními vzory. Na programu jsou sportovní soutěže, kulturní vystoupení a různé zábavní aktivity pro děti i dospělé.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru