Ilustrační foto: CC0
Most

Jirkov, Chomutov – Adrenalinovou jízdu zažili v sobotu dopoledne policisté z chomutovského oddělení hlídkové služby. Operačním důstojníkem byli vysláni do Jirkova kvůli rychle a agresivně jedoucímu řidiči osobního vozidla značky Volkswagen Passat. Muž podle svědka v jednu chvíli dokonce strhl volant směrem k protijedoucímu automobilu, ale ke střetu s ním naštěstí nedošlo.

Policisté okamžitě vyjeli směrem k místu události, a když se blížili, zahlédli v ulici Na Borku zmíněné vozidlo. Hlídka se ihned vydala za ním a snažila se ho zastavit pomocí tzv. VRZu a nápisu „Stop policie“. Místo zastavení však řidič dupl na plyn a začal hlídce ujíždět. „Nejprve přes obchvatovou komunikaci mezi Jirkovem a Chomutovem, dále přes několik ulic v sídlišti, poté najel na silnici I/13 směr Karlovy Vary, odkud po chvíli sjel směrem k centru Chomutova do ulic Moravská, dále Blatenská, až do ulice Šafaříkova, kde mu nakonec nezbylo nic jiného než vozidlo zastavit," popsala průběh zběsilé jízdy policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Řidiči nejspíše konečně došlo, že nemá žádnou šanci policistům, kteří ho pronásledovali a po celou dobu se drželi za ním, ujet. Předtím, než zastavil, stačil během pár kilometrů spáchat několik přestupků a zřejmě i dva trestné činy. Překračoval maximální povolené rychlosti, například parkovištěm projížděl i rychlostí přesahující 110 km/h, na „třináctce“ jel přes 125km/h, v ulici Moravská měl na tachometru také rychlost kolem 110km/h. „Přitom dvakrát projel křižovatku na červenou, vjížděl do protisměru, ve velké rychlosti míjel lidi stojící na parkovišti a také se sotva vyhnul několika vozidlům. Kromě toho si nelámal hlavu ani s předností v jízdě a k završení všeho nakonec ještě zastavil na místě vyhrazeném pro invalidy," podotkla mluvčí.

Když policisté viděli, že řidič zpomaluje, zastavili služební vozidlo tak, aby nemohl otevřít dveře a utéct, nasadili mu pouta a z auta ho vytáhli. Lustrací zjistili, že 43letý Jirkovan má soudem uložený zákaz řízení motorových vozidel. Provedená dechová zkouška byla sice negativní, test na přítomnost drog i odběr krve však dotyčný odmítl, za což zákon stanoví kromě 6 trestných bodů a zákazu řízení také pokutu v rozmezí od 25 do 75 tisíc korun.

Policisté muže zadrželi a po provedení nezbytných úkonů mu pak sdělili podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a obecné ohrožení z nedbalosti. Za popsané jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky a zákaz řízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru