Foto: Autodrom Most
Most

Most – O víkendu se na mosteckém okruhu odehrálo šesté kolo MOTUL FIM Superbike World Championship, které přilákalo rekordní počet návštěvníků a přineslo nové traťové rekordy. Celkem 58 474 fanoušků si nenechalo ujít tuto prestižní událost, což znamená nárůst návštěvnosti o téměř 10 % oproti loňskému roku.

Diváci byli svědky vynikajících výkonů a jedním z vrcholů víkendu se stal i nový traťový rekord, který stanovil současný lídr šampionátu, turecký jezdec Toprak Razgatlioglu. Během víkendu dominoval v obou hlavních závodech i v nedělním sprintovém superpole race, kde zajel nový oficiální traťový rekord s časem 1'31.180 min. Razgatlioglu dosáhl 10 vítězství v řadě a připsal si své 50. vítězství v šampionátu WorldSBK.


Nejen zahraniční jezdci, ale i čeští závodníci si vedli dobře. Ondřej Vostatek v kategorii šestistovek skončil v nedělním závodě na dvanáctém místě a připsal si body do celkového hodnocení. Dalším českým jezdcem, který si oproti sobotnímu závodu polepšil o jednu příčku, byl Filip Feigl, který skončil na 20. místě. V kategorii třístovek se Danielu Turečkovi kvůli technickým problémům nepodařilo závod dokončit, zatímco nejmladší jezdec šampionátu Filip Novotný dojel sedmnáctý a vyrovnal tak svůj dosavadní nejlepší výsledek v první sezóně.


Organizátoři jsou s víkendem velmi spokojeni. „Do WorldSBK jsme šli s cílem vybudovat tradici a to se nám daří. Důkazem je vzrůstající návštěvnost a spokojení diváci, kteří se k nám vrací. Ale také samotný koncept šampionátu je velmi divácky atraktivní a fanoušci mohou závody sledovat ve velmi těsném kontaktu s jezdci, což jinde nenajdete. S promotérem jednáme o prodloužení kontaktu, zájem je na obou stranách. Vše je tedy na dobré cestě, ale na oficiální oznámení si fanoušci ještě musí počkat," uvedl Josef Zajíček, předseda představenstva Autodrom Most a.s. a člen Automotoklub Most v AČR.

Podobně pozitivně hodnotí mostecké závody i promotér. „Od návratu WorldSBK do České republiky v roce 2021 vyústila naše spolupráce s Autodromem Most ve velmi populární a úspěšnou akci. O jejím úspěchu svědčí každoročně rostoucí návštěvnost. Most je pro WorldSBK vynikajícím hostitelem, který nabízí napínavé dění na trati a jedinečný zážitek pro fanoušky. Těšíme se, že na úspěch těchto prvních čtyř ročníků budeme moci navázat i v dalších letech," zhodnotil uplynulý víkend a celkovou spolupráci Gregorio Lavilla, výkonný ředitel WorldSBK.

Nedělní závody přilákaly i prezidenta České republiky Petra Pavla, který dorazil mezi fanoušky na vlastním motocyklu, odstartoval jeden ze závodů a předal trofej vítězi hlavního závodu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru