Zajímavé řešení venkovní učebny na 10. ZŠ v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most investuje do kvalitnějšího vzdělávání na základních školách. Modernizují se odborné učebny a kabinety, staví se nový pavilon informatiky, venkovní učebny, řeší se bezbariérovost či nový vstup do areálu. 

Velká část prací se soustředí právě na letní prázdninové měsíce. Do investic jdou desítky milionů korun, značnou část pokrývají získané dotace. Například u 11. ZŠ se rekonstruuje chodník a vstup do školy. Stihnout by se vše mělo do začátku školního roku.

Modernizace učeben podporovaná Evropskou unií a Ministerstvem pro místní rozvoj se týká 1., 3., 4., 8. a 10. základní školy.

„Na 8. základní škole vznikají nové odborné učebny informatiky, přírodovědy a chemie a jazykové učebny a také dílny. Ty práce by měly být hotové někdy kolem října. Hlavní stavební práce chceme, aby se stihly o prázdninách. A já doufám, že na podzim je už budou žáci využívat,“ říká primátor Most Marek Hrvol.

Nový pavilon informatiky na 10. ZŠ. Foto: Oldřich Hájek

Jedna z největších investic do základních škol se dokončuje na 10. základní škole. „Nachází se zde úplně nový pavilon informatiky, kde vznikají desítky míst pro žáky, učebny informatiky se sociálním zázemím a dalším potřebným zázemím. A mimo jiné tady vzniká i nová venkovní učebna, velmi atraktivní. Budu rád, když to žáci 10. základní školy budou využívat,“ dodal primátor Mostu. Stavební ruch je vidět i před školou, vylepšení se zde škola dočká díky participativnímu rozpočtu.  Jde o malé workoutové hřiště a podium.

Nové třídy v pavilonu informatiky na 10. ZŠ. Foto: Oldřich Hájek

V Mostě se investuje nejen do základního školství, ale také do předškolního vzdělávání. Vznikají celé nové třídy, aby se navýšila kapacita školek.  Ke zkapacitnění a modernizaci objektu přistoupilo město Most v mateřské škole v Albrechtické ulici v objektu bývalé základní školy.  „Ve druhém patře vznikají nové třídy pro více jak 70 dětí. My budeme v následujících týdnech tyto prostory využívat především pro děti ze školky v Hutnické ulici, kterou také plánujeme rekonstruovat a musíme ji někam při té rekonstrukci přesunout. K tomu bude právě sloužit tato kapacita,“ vysvětluje Marek Hrvol. Se zápisem nových dětí do zvětšené školky se potom počítá od příštího školního roku. Ve třetím patře rekonstruovaného objektu vzniká nové ředitelství celé 3. mateřské školy Most s kancelářemi, archivem a dalším zázemím pro zaměstnance. Práce se tam již blíží ke konci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru