Foto: redakce
Most

Záluží - Rafinérská část v chemickém závodu ORLEN Unipetrol byla odstavena, a to až do odvolání. Tramvajová doprava mezi Mostem a Litvínovem bude obnovena zítra, tedy v pátek 23. srpna. Informoval o tom Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.

"Tramvaje opět vyjedou od prvních ranních spojů na lince č. 1 a č. 4 dle platných jízdních řádů," uvádí dopravní podnik v tiskové zprávě.

ORLEN Unipetrol v tiskové zprávě informoval, že po konzultaci s Policií České republiky z preventivních důvodů bylo zahájeno okamžité bezpečné odstavování všech výrobních a energetických jednotek rafinérské části výrobního areálu a evakuování zaměstnanci. Výroba je v této části až do odvolání zastavena. Petrochemická část závodu prozatím zůstává v provozu.

"Řízené odstavování výroby v rafinérské části chemického areálu v Záluží u Litvínova bylo dnes v odpoledních hodinách ukončeno a Policie České republiky obnovila provoz na silnici I/27. Železniční trať a obslužná komunikace vedoucí z druhé strany areálu zůstává uzavřena. Přístup pro zaměstnance i externí partnery do rafinérské části závodu zůstává i nadále omezen. Odstavení rafinérské části závodu má vliv na provoz návazné petrochemické výroby. Z důvodu nedostatku vstupních surovin z rafinérie bude v pátek 23. srpna v 08:00 zahájeno řízené odstavení etylenové jednotky. Za vzniklá dopravní omezení a audio-vizuální efekty spojené s odstavováním výroby se velice omlouváme. Předpokládáme, že do opětovného provozu začneme celý areál uvádět po odstranění bomby, ke kterému by podle Policie České republiky mělo dojít nejdříve ve středu 28. srpna," uvedl tiskový mluvčí společnosti ORLEN Unipetrol Pavel Kaidl.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru