V Astře, nebo nověji v domově Harmonie, se uskuteční velké cvičení IZS. Ilustrační foto
Most

Most – V Mostě budou záchranáři nacvičovat pro případ krizové situace ve velkém domově důchodců. Zapojí se složky integrovaného záchranného systému, ale i místní studenti. Informovalo o tom město Most po poslední schůzi městské rady.

Rada města vzala na vědomí informaci, že Městská správy sociálních služeb v Mostě (MSSS) připravuje ve spolupráci se složkami Integrovaného záchranného systému (IZS) taktické cvičení zaměřené na zvládání mimořádných událostí, konkrétně požáru ve výškové budově.

Cvičení proběhne 2. října 2024 na největším objektu MSSS, Domově pro seniory v ul. Barvířská. Domov je mezi veřejností znám jako Astra.

Toto cvičení je klíčovým krokem pro prověření a zlepšení schopností všech zúčastněných složek efektivně spolupracovat při evakuaci většího počtu imobilních osob.

Cvičení se zúčastní 15 jednotek požární ochrany, několik hlídek městské policie, zdravotnická záchranná služba, převozové sanitky a posttraumatické intervenční týmy.

Uživatelé zařízení budou během cvičení reprezentováni figuranty z Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy, Most.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru