Ilustrační foto: Policie ČR
Most

Ústecký kraj – Hned na dvou místech Ústeckého kraje v posledních dnech zasáhla protidrogová jednotka policistů. O své dealery přišli narkomané v Klášterci nad Ohří i v sousedních Teplicích.

Minulý týden vyvrcholilo několikatýdenní policejní sledování v ostrý zásah. Proti dealerům, kteří přímo v panelových domech v Klášterci nad Ohří prodávali pervitin. „Poznatek o možné drogové kriminalitě v konkrétní lokalitě získali díky trestnímu oznámení společenství vlastníků jednotek jednoho z panelových domů. Další informaci vztahující se k jednomu z podezřelých pak obdrželi od klášterecké městské policie. Na základě několikatýdenní operativní práce získali kriminalisté dostatek poznatků svědčících o distribuci pervitinu konkrétními osobami, které při této činnosti měly spolupracovat," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Při samotné akci byli v Klášterci nad Ohří mimo jiné zadrženi dva podezřelí muži Kromě toho kriminalisté vyslechli svědky i podezřelé, provedli domovní prohlídky. 

Vyšetřovatel po vyhodnocení získaných důkazů zahájil trestní stíhání dvou mužů z Klášterce nad Ohří (ve věku 35 a 27 let). „Oba obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," potvrdila mluvčí.

Tito muži, kteří se podle zjištění kriminalistů spolu dobře znají, mají sami pervitin také užívat a při jeho obstarání i prodeji měli vzájemně spolupracovat. Drogu měli po dobu nejméně několika měsíců pravidelně prodávat (výjimečně i dávat za nějakou protislužbu) jejím uživatelům. Ti si pro svou dávku většinou chodili přímo do panelového domu, kde jeden z obviněných bydlí, případně před tento dům. Do vchodu měli „odběratelé“ přicházet v různou denní i noční dobu.

Za popsané jednání hrozí u soudu zmíněným Klášterečanům tresty odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let.

Také dealer v Teplicích si svou "živnost" zřídil přímo u sebe doma, a to v bytě nedaleko fotbalového stadionu v Teplicích. Jeho sortimentem však nebyly sportovní pomůcky, ale pervitin. 

„Pro zboží si jezdili zákazníci z Teplic a okolí. Od roku 2022 se uskutečnilo v jeho příbytku přes 200 prodejů pervitinu, kdy si narkomani koupili minimálně 160 gramů této drogy. Při domovní prohlídce pak kriminalisté nalezli další sáčky s drogou. V kuchyňské lince a v šuplíku mezi spodním prádlem také bankovky z prodeje. Dealer byl obviněn ze zločinu nedovolená výroba a nakládání s omamnými psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení hrozí 45letému muži vzhledem ke značnému rozsahu jeho činnosti pobyt za mřížemi na 2 až 10 let," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Foto: Policie ČR

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru