Foto: Autodrom Most
Most

Most – První den závodního víkendu Czech Truck Prix & NASCAR v Mostě přinesl opět skvělou podívanou a drsné souboje jak v evropském šampionátu okruhových tahačů, tak i v NASCAR. Čeští fanoušci se nejvíce těšili na výkon Martina Doubka, který do Mostu dorazil jako vedoucí jezdec šampionátu v kategorii EuroNASCAR 2.

V sobotním závodě kategorie NASCAR Pro se Martin Doubek umístil na solidním šestém místě, ale Doubkova chvíle přišla až v druhém sobotním závodě kategorie EuroNASCAR 2, kde k radosti domácích fanoušků skončil na druhém místě.

„Spokojený ještě nejsem, ale díky nejrychlejšímu zajetému kolu budu v nedělním závodě startovat z pole position, tak věřím, že zítra bude v Mostě znít česká hymna," řekl Martin Doubek po závodě, který si na oslavy pro fanoušky přichystal víno s vlastním startovním číslem na etiketě.

Samotný závod, který uzavíral sobotní program začal dramaticky, když se po kolizi krátce po startu na trať vydal safety car. Po restartu závodu se Doubkovi v devátém kole podařilo dostat na druhou pozici, když v předposlední zatáčce předjel Nizozemce De Groota a od vedoucího Patricka Schobera ho dělilo něco přes půl vteřiny. Do konce závodu zbývalo sedm kol a s vědomím jistého pole position se Doubek se rozhodl jet na jistotu a šetřit pneumatiky na neděli. Vítězství tak bral rakouský jezdec Patrick Schober.

V neděli se fanoušci mohou těšit na další skvělý motorsport s českou účastí a přijít podpořit Martina Doubka v boji o další první místo na cestě k titulu šampiona kategorie EuroNASCAR 2.

V neděli je pro diváky kromě závodů opět připraven i bohatý doprovodný program, který zahrnuje například i Grid walk - tedy možnost vstoupit přímo na startovní rošt a prohlédnout si vozy i jezdce z bezprostřední blízkosti před startem závodu. Fanoušci se budou moct setkat i s vítězem Dakar Rally Martinem Macíkem, který se stal ambasadorem celého víkendu a čeká ho první test za volantem závodního trucku na mostecké dráze.

Po skončení oficiálního programu je pro zájemce připraven společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, a to i bez vstupenek. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru