Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Cigarety a tabák jsou stále dražší, což zvyšuje poptávku po levnějším zboží. To je velké lákadlo pro prodejce, kteří se neváhají uchýlit k prodeji pašovaného zboží. Jeden z prodejců v Mostě na to ale doplatil.

„Policejní vyšetřovatel zahájil stíhání 41letého cizince ze spáchání dvou trestných činů, a to z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a porušení práv k ochranné známce a jiným označením," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger a doplnil, že kriminalisté viní muže z toho, že ve své mostecké provozovně skladoval za účelem prodeje tabákové výrobky neoznačené potřebnou příslušnou tabákovou nálepkou České republiky a některé označené ochrannou známkou bez souhlasu jejich vlastníka. Zboží měl uložené i ve svém vozidle, které bylo zaparkováno u prodejny.

Uskladněním těchto tabákových výrobků měl porušit i zákon o spotřebních daních a o ochranných známkách. Krácením spotřební daně na úkor České republiky částkou ve výši 40 tisíc korun se zabývá Celní úřad pro Ústecký kraj. „Pracovníci Celního úřadu ve vozidle a v provozovně obviněného zajistili 9040 kusů cigaret různých značek a 1,75 kilogramů neznačeného sypaného tabáku. Toto zboží se již do oběhu nedostane," podotkl mluvčí.

Veškeré podklady pak obdrželi mostečtí kriminalisté, kteří začali případ prověřovat. Stíhanému teď hrozí v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.  

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru