Ilustrační foto
Most

Most – Šok zažil řidič autobusu, který v úterý odpoledne v zastávce v Okružní ulici čekal, až bude moci vyjet podle jízdního řádu. V jednu chvíli před autobusem začala mávat neznámá osoba, o které se řidič domníval, že potřebuje pomoc nebo radu, proto otevřel dveře. To se mu ale vymstilo. V prostoru předních dveří se postavil muž, který měl s nožem v ruce tvrdit, že to je jeho území a jde všechny pozabíjet. 

Řidič neváhal a hromadný dopravní prostředek uzavřel. To neznámého agresora asi naštvalo a začal do autobusu mlátit pěstmi. Šofér odjel. Nedaleko na kruhovém objezdu se otočil a stejnou cestou se podle plánu vracel k první nástupní zastávce. „Mostečan ve věku 27 let se nechtěl asi tak lehce vzdát a chtěl „dobít své území.“ Na jedoucí autobus bez cestujících začal házet kamení. To už ale řidič kontaktoval policisty na tísňové lince, kterým popsal danou situaci včetně popisu osoby,“ uvedl k incidentu policejní mluvčí Václav Krieger.

Uniformovaná hlídka muže vypátrala a zadržela po několika minutách. Pozitivní test na drogy byl možná odpovědí na chování podezřelého. Možná i na to, že linkový autobus nebyl nijak poškozen, protože se agresor žádným kamenem netrefil. Policisté ho převezli do cely a následující ráno si ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Od soudu může narkoman odejít v případě uznání viny až s tříletým trestem odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru