Sever Olomouckého kraje zasáhly povodně. Evakuují se tisíce lidí. Foto: Olomoucký kraj
Most

Ústecký kraj, Olomoucký kraj - Na Olomoucko míří policisté z Ústeckého kraje. Pomáhat tam mají s následky silných dešťů.

„Do obou aktuálně nejvíce zasažených krajů posíláme další desítky policistů z jiných částí republiky. Tito disponují termovizí technikou i prostředky pro noční vidění. Vozidla 4x4 jsou základem,“ uvedla Policie ČR v neděli dopoledne na síti X.

Úkolem vysílaných posil bude především ochrana evakuovaných oblastí před rabováním nebo pomoc se samotnou evakuací lidí. Na Ostravu míří také další dva vrtulníky ze základen v Praze a Brně. Do kraje míří také

Hejtman Olomouckého kraje vyhlásil stav nebezpečí pro celý kraj. Evakuují se tam tisíce lidí, zejména v severní části kraje.

V důsledku extrémních povodní, které zasáhly sever Olomouckého kraje, není aktuální situace na silnicích zmapována. Na Jesenicku a Šumpersku je spousta silnic uzavřená z důvodu zaplavení, poškození či neprůjezdná z důvodu popadaných stromů. Situaci nelze přesně zmonitorovat, navíc se mění každou minutou.

Řidičům se doporučuje, aby se na sever kraje vůbec nevydávali. Komunikace totiž mohou být podemleté, mosty poškozené, hrozí utržení krajnic a pád do rozbouřeného vodního toku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru