MUDr. Taťána Soharová převzala vedení Krajské zdravotní v únoru po zatčení tehdejšího ředitele. Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústecký kraj – Generální ředitelka MUDr. Taťána Soharová skončí v čele Krajské zdravotní k 30. září 2024. Dohodla se na tom s představenstvem společnosti. Do vyhlášení výběrového řízení na nového generálního ředitele povede Krajskou zdravotní náměstek pro řízení zdravotní péče MUDr. Jiří Laštůvka.

„Dohodla jsem se s představenstvem společnosti na mém odchodu k 30. září. Splnila jsem svoji misi vyvést Krajskou zdravotní z krize po únorové kauze, kdy společnost přišla o generálního ředitele. A nyní chci dát novému představenstvu, které vznikne po letošních krajských volbách, prostor najít nového ředitele, který Krajskou zdravotní bude řídit minimálně po celé volební období. Svou misi považuji za úspěšnou, podařilo se především společnost stabilizovat zevnitř, nastavit některé nové kontrolní procesy, zrealizovat a reagovat na audity, které jsme v únoru slíbili, a také zahájit některé nové stavby a rekonstrukce, třeba porodnici v Litoměřicích,“ uvedla MUDr. Taťána Soharová.

„Paní doktorce Soharové musím velmi poděkovat za veškerou práci, kterou pro naši společnost odvedla. Její zápal a nasazení bude chybět. Ať už to bylo pro dceřinou společnost Krajské zdravotní jednodenní chirurgie a ambulance s.r.o. nebo pak v roli generální ředitelky. Nyní však nastává čas, kdy představenstvo musí najít nového generálního ředitele, a to co nejdříve. Krajská zdravotní potřebuje v čele silnou osobnost se zkušenostmi z řízení velkých společností, kterou naše společnost je. Generální ředitel nebo ředitelka budou vybráni poté, co nová Rada kraje jmenuje nové představenstvo společnosti,“ uvedl k odchodu generální ředitelky předseda představenstva Ing. Jakub Komárek.      

Řízením Krajské zdravotní bude po odchodu generální ředitelky pověřen MUDr. Jiří Laštůvka, dosavadní náměstek pro řízení zdravotní péče Krajské zdravotní. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru