Více než metrový a jedenáct a půl kila vážící amur, který byl uloven při závodech na Matyldě. Rybářům se budou sčítat tři nejtěžší úlovky během pěti dnů. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Pětidenní rybářský maraton začal ve středu na jezeře Matylda. Dvacet týmů rybářů tam bojuje v Matylda Cupu v lovu kaprů a amurů. U jezera budou až do neděle. 

O vítězích rozhodne váha tří největších ulovených ryb. Všechny úlovky končí zpět ve vodě. 

„Jsou hodnocené tři největší ryby na každý tým. Jsou dvoučlenné týmy s jedním náhradníkem, chytá se od středy do neděle do 12 hodin, potom bude vyhodnocení. Je to chytání nonstop, 24 hodin, na což máme výjimku od Ministerstva zemědělství, což musí být, a jinak se samozřejmě dodržuje rybářský řád,“ říká Petr Krajovský, který je jednatelem místní mostecké organizace Českého rybářského svazu. 

Hlavní cenou je finanční odměna ve výši 40 tisíc. Na několikadenní pobyt u vody se soutěžící pořádně připravili. „My máme plynovou láhev, máme gril, máme brikety, máme maso, budeme si dělat steaky, my jsme připravení,“ směje se na začátku závodů Tomáš Heller ze sousedního Chomutovska. 

Rybaření je o správném vybavení, vhodném místě, ale i o dávce štěstí, potvrzuje soutěžící Lukáš Václavík. „Doufáme v co největší ryby, samozřejmě. Jsme nachystaní, je to jenom o tom, jestli přijde nebo nepřijde,“ říká. 

Zájem o závody byl velký, i když startovné na tým činilo deset tisíc korun. Pořádání závodů na Matyldě kvituje primátor Marek Hrvol. „Jsem rád, když na Matyldě vidím ty týmy, jak spolu soupeří a vidím tu rybařinu, protože rybáři k nám na Matyldu rozhodně patří.“

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru