Cvičení má simulovat řešení evakuace klientů domova pro seniory při požáru v této budově. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Velmi rušno začalo být před devátou hodinou v Barvířské ulici v Mostě před tamním domovem pro seniory známým pod názvem Astra. Dnes tu složky integrovaného záchranného systému provádí taktické cvičení zaměřené na zvládání mimořádných událostí, konkrétně požáru ve výškové budově. Policisté uzavřeli průjezd Barvířskou ulicí před domovem.

Jako figuranti se do cvičení zapojili studenti. Foto: Oldřich Hájek

Úkolem cvičení je prověřit, jak zvládnou záchranáři evakuaci většího počtu imobilních osob. Cvičení se zúčastní několik jednotek požární ochrany, hlídek policie a městské policie, zdravotnická záchranná služba, převozové sanitky a také Krajská zdravotní a.s. – Nemocnice Most. „Uživatelé zařízení budou během cvičení reprezentováni figuranty z Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy, Most. Celkem se cvičení zúčastní zhruba 200 osob," doplnila informaci mluvčí města Mostu Klára Vydrová.

Astra patřila co do počtu klientů k největším zařízením. S ohledem na nové požadavky na bezpečnost, ke kterým se přistoupilo po tragickém požáru v sociálním zařízení ve Vejprtech před třemi lety, se muselo přistoupit ke snížení kapacity, aby v případě nebezpečí zvládli všichni bezpečně opustit budovu. Foto: Krajská zdravotní

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru