Mostečané měli možnost sledovat, jak samotný obraz vzniká. Foto: město Most
Most

Most – Velký ohlas vyvolalo mezi Mostečany ozdobení trafostanice u Benediktu a také v ulici Jiřího z Poděbrad poblíž prodejny Lidl malbou velkého traktoru. Zvláště tato trafostanice je lidem hodně na očích. Podle ČEZ projdou proměnou i další objekty, pěkné provedení fasády totiž odrazuje od vandalismu.

„Naše transformační stanice pravidelně opravujeme a udržujeme, a to včetně jejich fasády. Trafostanice jsou součástí veřejného prostoru a jsou zároveň naší vizitkou. Záleží nám proto na tom, jak vypadají. Naše zkušenosti ukazují, že estetické úpravy nejenže přispívají ke zlepšení veřejného prostoru, ale zároveň chrání majetek před poškozením vandalismem. Máme také velmi pozitivní zpětnou vazbu od obcí i místních obyvatel, kterým se takto vyzdobené trafostanice líbí," potvrdila mluvčí společnosti ČEZ Soňa Holingerová.

Doplnila také, že na malbách pracuje několik týmů sprejerů z graffiti sféry. „Aktuálně vznikají i v dalších městech, všude tam, kde je zásobovací území ČEZ Distribuce," doplnila mluvčí.

Foto: město Most

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru