REKLAMA
Záchranná akce po setmění. Foto: MP Most
Most

Most - O součinnost strážníků mostecké městské policie požádal operační dozorčí Policie ČR, která v 18:30 přijala oznámení, že se ztratila skupina dětí v prostoru skal na svahu hradu Hněvín, a děti nejsou schopny najít cestu domů.

Operační dozorčí předal strážníkům telefonní číslo na jednoho z chlapců. Operační pracovník městské policie okamžitě kontaktoval chlapce a zjistil, že se nachází na skalách přibližně v polovině vrchu Hněvín, kam se dostal s kamarády cestičkou vedoucí od Městského muzea. "Od chlapce bylo dále zjištěno, že v současné době nejsou schopni místo opustit, jelikož se nacházejí v blízkosti skal, ale pokud zůstanou na místě, pád bezprostředně nehrozí," sděluji k případu mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Operační pracovník také zjistil, že má chlapec téměř vybitý telefon a nikdo jiný z dětí u sebe mobilní telefon nemá. Operační pracovník rozhodl, že se nebude pokoušet o lokalizaci skupiny dětí za pomoci portálu bezpečí, protože by během procesu spojování telefonu s portálem bezpečí hrozilo úplné vybití mobilního telefonu.

Mezitím na místo vyjely hlídky městské policie a Policie ČR. "Operátoři kamerového systému se pokoušeli vyhledat děti za pomocí třech kamerových bodů, které jsou schopné vidět na svah Hněvína, ale zachytit je se jim nepodařilo. Strážníci na místě opět telefonicky kontaktovali chlapce a požádali ho, aby přesně popsal, co vidí. Chlapec uvedl, že vidí nápis prodejny OBI. Strážníkům se nakonec již po setmění, za pomoci volání, podařilo děti najít," dodává Veronika Loucká.

Jednalo se šest dětí ve věku od 7 do 13 let. Strážníci nalezené děti bez zranění předali jejich rodičům v místě bydliště.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru