REKLAMA
Lesopark Hrabák je protkaný sítí vyasfaltovaných cest a je ideální pro procházky. Lidé by v ně ale uvítali více možností volnočasových aktivit. Foto: jip
Most

Most – Most chce najít celkovou koncepci lesoparku Hrabák. Na základě podnětu podpořeného hlasováním v participativním rozpočtu pro rok 2024, bude zpracována krajinářsko-architektonická studie, která bude hledat způsoby pro vytvoření dalších aktivit v území.

Návrh na zpracování studie proměny parku Hrabák se umístil mezi prvními pěti vítěznými projekty participativního rozpočtu Hejbni Mostem pro rok 2024. Navrhl jej David Kloc. „V současné době je park Hrabák zanedbán již u samotného vstupu. Je velká škoda, že tak krásné místo neslouží k účelu odpočinku pro osoby, které v těsné blízkosti parku bydlí a samozřejmě také i pro návštěvníky z přilehlých oblastí našeho města. V parku postrádám i vyžití pro sportovce, např. workoutové hřiště by na tomto místě našlo své sportovní fandy. Byl bych rád, kdyby se park Hrabák stal navštěvovaným parkem a zvýšila se jeho obliba mezi občany města. Nejsem architekt a ani urbanista, či dendrolog, proto navrhuji, aby na toto území byla zpracována studie," uvedl tehdy v přihlášce David Kloc.

Lesopark Hrabák je nyní plný převážně neudržované zeleně, protkaný sítí rozpraskaných cest. Chybí lavičky, jakékoliv herní prvky. Monumentální schodiště u vstupu do parku je částečně rozpadlé. Udržovaný je malinký parčík před vstupem do lesoparku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru