REKLAMA
Ilustrační foto: CC0
Most

ČR – Ministerstvo zdravotnictví se dohodlo se zástupci Sdružení praktických lékařů a Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost na úhradách pro rok 2025. Plánovaný protest se tak díky dohodě ruší.

„Jsem rád, že jsme po konstruktivních jednáních došli ke shodě a povedlo se nám odvrátit protestní akci lékařů. Dodatečné prostředky pochází z rezervy určené pro centrovou léčbu. Nadále tak plníme vládní usnesení o vyrovnané úhradové vyhlášce,” řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

„Dohoda, které jsme dnes dosáhli, je přijatelná pro obě strany a zajistí pokračování změn v primární péči. Tímto krokem zároveň rušíme plánovanou protestní akci. Navýšení věkových indexů u dětských a geriatrických pacientů zohledňuje časovou náročnost o ně a zároveň motivuje lékaře, aby takové pacienty přijímali do péče,” řekl předseda Sdružení praktických lékařů Petr Šonka.

„Dohoda o úhradách pro rok 2025 je důležitým krokem ke stabilizaci situace v oblasti dětské primární péče. Jsme rádi, že jsme našli společnou řeč s ministerstvem a že můžeme zajistit nepřetržitou péči o naše nejmenší pacienty,” řekla předsedkyně Sdružení praktických lékařů pro děti a dorost Ilona Hülleová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru