Bude relativně teplo, ale oblačnost pokoj nedá
Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Ve dnech 2. - 4. 5. 2017, a s velkou pravděpodobností zřejmě i poté, bude v mosteckém vzdušném prostoru dominovat nižší tlak vzduchu, což znamená, že slunečné počasí nadělené nedělí a svátečním pondělím nebude mít příliš dlouhého trvání. Na alespoň několikadenní epizodu nabízející jasnou až skoro jasnou oblohu a odpolední teploty nad hranicí 20 °C si tedy budeme muset minimálně ještě nějakou tu dobu počkat.

Úterý 2. 5. 2017

Druhý den tohoto zkráceného pracovního týdne by měl být zkrášlen o nemalé množství oblaků, od ranních až do odpoledních hodin lze počítat s polojasnou až oblačnou oblohou, změna k lepšímu by měla nastat až někdy v pokročilé fázi odpoledne/k večeru, kdy by se postupně mělo vyčasit. Srážky se během úterka příliš angažovat nebudou, pár dešťových kapek by mohlo spadnout akorát v noci a ráno, v dalších částech dne by už mělo být sucho. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 13 až 16 °C, v 7 hodin teploty kolem 5 až 8 °C.

Středa 3. 5. 2017

Úterně-středeční noc by sice měla být na oblačnost poměrně chudá, obloha by přechodně měla být jasná až skoro jasná, nicméně v průběhu dne jí, bohužel, začne rychle přibývat - v nejlepším případě bude ještě ráno a zpočátku také dopoledne skoro jasno až polojasno, následně převládne oblačno až zataženo. Jako reálnější se ale jeví to, že nad našimi hlavami začne modrý odstín slábnout už od jitra s tím, že po obědě nepřekvapí přeháňka, případně i nějaká ta jarní (slabší) bouřka. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 16 až 19 °C, v 7 hodin teploty kolem 5 až 8 °C.

Čtvrtek 4. 5. 2017

Čtvrtý den poslední třetiny meteorologického jara by taktéž slunečními paprsky rozhodně hýřit neměl, po značnou část dne by nám měla dělat společnost oblačná až zatažená obloha, pouze dočasně by se mohlo jednat o polojasno až oblačno. Jinak řečeno na opalovačku to určitě nebude. K tomu by mělo sprchnout, prozatím to vypadá na uplakanou noc, ráno a částečně také dopoledne. Později už nic s tím, že k večeru by mohlo dojít i k ubývání oblačnosti. Že by alespoň ten západ slunce? Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 13 až 16 °C, v 7 hodin teploty kolem 7 až 10 °C.

Autor: Kamil Sojka

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru