Do ulic po celé republice vyjelo 12 800 účastníků soutěže Do práce na kole. Zapojili se i Mostečané
Do soutěže se zapojili i úředníci a úřednice mosteckého magistrátu
Most

Most, ČR - Sedmý ročník soutěže Do práce na kole přilákal rekordní počet účastníků. Do kampaně za používání bezmotorových forem dopravy se zapojilo 12 800 lidí z 1980 firem, tedy o 18,5 % víc než loni. Vzrostl také zájem zaměstnavatelů, kteří se snaží podporovat své zaměstnance v šetrném dojíždění. Projekt do práce na kole pořádá spolek Auto*Mat ve spolupráci s 33 městy po celé republice. Most i Litvínov jsou mezi nimi.

Města Most a Litvínov jsou letos poprvé lokálními organizátory soutěže. Most a Litvínov zaregistroval 129 účastníků, kteří vytvořili 40 týmů z 23 firem a organizací. Zapojily se všechny věkové kategorie pracujících, 5 účastníků je dokonce starších 60 let.

Ceny do soutěží věnovali místní podnikatelé, kteří chtějí podpořit snahu o zlepšení životního prostředí a veřejného prostoru ve městě, ve kterém působí a žijí. Vyhrát tak můžete například exkluzivní moravská vína z Vinotéky Bez Kocoura Most, balíček lahodných sýrů ze Sýrárny Most v ulici Budovatelů, generální úklid domu či bytu od úklidové firmy Pohoda, permanentky na Zumbu s Davidem Juřinou nebo sadu úsporných žárovek a dalšího elektromateriálu od firmy iElektra. E-Mostecko spolu s Hit Radiem FM podpořilo kampaň jako mediální partner.

Most a Litvínov má v porovnání s jinými zapojenými městy velmi hodnotné ceny. Hlavní cenou je kolo Merida v hodnotě 19.490,- Kč, které věnoval do soutěže Cyklo Point Most: „Kolo jsme do soutěže věnovali, protože jsme chtěli motivovat co největší počet mosteckých a litvínovských cyklistů k tomu, aby to čisté dojíždění zkusili alespoň na jeden měsíc s námi,“ řekl Radek Filip, vedoucí prodejny Cyklo Point Most, která je hlavním partnerem soutěže a zároveň se zapojil se svou firmou do soutěže jako soutěžící.

Akce na triko

Pro soutěžící je připraveno několik „akcí na triko“. To znamená, že účastník soutěže, který přijde v tričku soutěže, obdrží od partnerských firem dárek, jako poděkování za účast v soutěži. Po celý tento týden až do neděle mají soutěžící možnost využít servisní prohlídky kola na triko zdarma v prodejně Cyklo Point Most. V dalším týdnu se soutěžící podívají do restaurací: 18. 5. je akce pivo/limo na triko v Irské restauraci a v Domečku u Marinkova. V posledním soutěžním týdnu - 25.5. - si mohou soutěžící vlastnoručně natočit zmrzlinu na triko ve Vinotéce Bez Kocoura.

Tváří letošní kampaně je břišní a hrudní chirurg prof. MUDr. Pavel Pafko, DrSc., a také fyzioložka a biochemička prof. RNDr. Helena Illnerová, DrSc. Oba jezdí po celý život pravidelně na kole a nic na tom nemění ani po sedmdesátce. „Kolo je ideální dopravní prostředek pro každého. Občas slýchám, že cyklisté musí dýchat znečištěný vzduch. Ale jestli si myslí, že v MHD nebo v autě dýchají jiný vzduch, tak jsou na omylu. Z hlediska zdraví je jízda na kole rozhodně prospěšná. A navíc ulevíte životnímu prostředí a netaháte kvůli svým 70 kilům tunu železa tam a zpátky,“ říká prof. Pavel Pafko, který cestou do práce najede na kole asi 13 kilometrů.

Soutěže Do práce na kole se mohou účastnit cyklisté, běžci, chodci, in-line bruslaři, koloběžkáři, majitelé elektrokol, longboardů, handbiků i vozíčkáři. Hlavní kategorií je „pravidelnost týmu“, ale může se jezdit i na „výkonnost jednotlivce“. Speciální kategorii mají běžci a chodci a odměňuje se i kreativita. Účastníci soutěže hlasují pro „cyklozaměstnavatele roku“ a mohou podávat i podněty na „cykloopatření“.

Loga partnerů Most Litvínov

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru