Mosťandy z dětského domova si z kulinářské soutěže v Praze odvezly první místo
Foto vítězného týmu z Mostu
Most

Praha - Celostátní finále dětské kuchařské soutěže „Coolinaření se Zdravou 5“ proběhlo v sobotu 3. června na Plechárně v Praze na Černém Mostě. Ve čtyřech věkových kategoriích soutěžilo 20 týmů z 9 krajů. V kategorii Dětské domovy zvítězil tým Mosťandy z dětského domova v Mostě. Vítězné týmy se příští víkend za odměnu zúčastní zážitkového pobytu v Ekocentru Orlov u Příbrami.

Úkoly: studené pohoštění a vyvážená svačina

Na tříčlenné týmy čekaly dvě soutěžní disciplíny - za úkol měly připravit před zraky odborné poroty studené pohoštění dle vlastní přípravy a dále pak z předem daných surovin sestavit nutričně vyváženou a lákavou svačinku do svačinových boxů. V porotě zasedli kuchař ze sítě restaurací Ambiente Michal Placák, odborník na výživu RNDr. Pavel Suchánek, autorka alternativní kuchařky Zuzana Komůrková a manažerka komunikace značky Albert Barbora Vanko.

Porotci hodnotili nápad, kreativní ztvárnění, složení i výslednou prezentaci pokrmu. Manažerka projektu Zdravá 5 Eva Nepokojová vyzdvihla jak nápady, tak zručnost všech soutěžících: „Byli jsme nadšeni nápady i kvalitou přípravy všech týmů, které byly zase o kousek profesionálnější než v předešlých ročnících. Viděli jsme úžasná aranžmá pokrmů a dokonale připravené kostýmy. Je vidět, že děti příprava zdravého pohoštění baví a umí si jím sobě i ostatním udělat radost.“

Letošní pátý ročník dětské kuchařské soutěže „Coolinaření se Zdravou 5“ byl letos obohacený o sociální rozměr. Soutěžící měli v základním kole za úkol navrhnout, komu připravené pohoštění darují a udělají mu tak radost. Smyslem soutěže je podpořit zájem o domácí přípravu jednoduchých zdravých pokrm, ale také společenský kontext stolování. Coolinaření organizuje Nadační fond Albert prostřednictvím svého unikátního vzdělávacího projektu Zdravá 5.

Více o průběhu finále i týmech umístěných na dalších pozicích naleznete na www.zdrava5.cz/kucharska-soutez.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru