Počasí nadcházejících dnů nenadchne, ale ani neurazí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 26. června 2017 bude zpočátku jasno až skoro jasno, poté, počínaje ránem v pokročilém stáří/dopolednem v útlém věku a konče pozdním odpolednem, očekávejte až oblačno s tím, že k večeru/večer zase začne oblačnosti ubývat.

Přestože v doslovném smyslu může z oblaků někdy mezi 10. až 16. hodinou nějaká ta dešťová kapka omylem vylézt, z praktického úhlu pohledu se pondělní příděl srážek jeví být nulovým. Jinak řečeno vstup do nového týdne rozhodně uplakaný nebude. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 23 až 25 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 15 až 17 °C.

V úterý 27. 6. 2017 s dokonale slunnou náladou mosteckého počasí rozhodně nepočítejte, neb už od ranních až do večerních hodin bude ve vzdušném prostoru mezi Mostem a Krušnými horami dominovat bílošedý odstín. Ráno a dopoledne na 99 % beze srážek, po obědě případná přeháňka či méně ambiciózní bouřka překvapením nebude. V podstatě úplně stejně tomu bude i na zbytku našeho území a taktéž v Rakousku, ve Slovinsku a ve vnitrozemském sektoru Chorvatska, pokud tedy náhodou plánujete pořádně protáhnout svůj vůz skrze exkurzi k Jadranu, blesky, hromy a případné nebezpečné doprovodné jevy (kroupy a spol.) ji mohou „zpříjemnit“. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 14 až 16 °C.

Ve středu 28. 6. 2017 bude Jaderské moře spadající pod Chorvatsko disponovat teplotami pohybujícími se povětšinou v okruhu 25 až 27 °C. To jen tak pro informaci. Na trase Most – Litvínov – Meziboří se středeční den bude prezentovat nejvyššími odpoledními teplotami okolo 27 až 29 °C (v 7 hodin hodnoty kolem 16 až 18 °C), takže máte-li v seznamu svých nemovitostí venkovní koupaliště, konečně zase bude na krajíc chleba. Nebo ne? Teplo sice bude, avšak s tou modrostí nebe už to tak modré nebude – ze začátku, to jest ráno, asi jasno až skoro jasno, od dopoledne napříč celým odpolednem ale budou hrozit přeháňky a bouřky, spíše to druhé, přičemž obloha bude v důsledku toho polojasná až oblačná. Suma sumárum nic moc.

Ve čtvrtek 29. 6. 2017 pomalu nastane čas kontaktovat rodiče s tím, že k nim na „chvíli“ vyexpedujete neúnavnou mládež. Nejlépe až do konce srpna. Ne, teď vážně – předposlední den posledního týdne školního roku 2016/2017 by měl nabídnout menší ochlazení a větší množství oblaků. Nad pomezím Německa a Polska by se totiž měl zdržovat střed tlakové níže, která by nejen do sousedního Saska měla přinést intenzivnější bouřky. Prozatím to vypadá na polojasno až oblačno s relativně vysokou pravděpodobností na útok ze strany přeháněk/bouřek. Deštníky raději s sebou. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 22 až 24 °C, v 7 hodin teploty zřejmě kolem 15 až 17 °C. Plus mínus.

Pátek je ještě příliš daleko na nějakou tu smysluplnou předpověď, prozatím se ale zdá, že cesta do i ze školy proběhne v suchu, tedy alespoň za předpokladu, že vysvědčení bude oplývat krásou. Teploty po obědě asi do 23 °C, ráno kolem 14? Tak jako tak, ať už bude na vysvědčení cokoliv, rodiče pamatujte – za x let tento papír stejně zmizí kdesi ve skříni. Hlavně, že zdraví slouží, ne? Lepší hloupější neurony, ale plné zdraví, než neurony z Harvardu, ale... Žádný stres!

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru