Jaké bude počasí? Ať vás v noci na čtvrtek nepřekvapí vítr
Areál Nové Záluží v Litvínově. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Také v úterý 11. 7. 2017 bude mostecká obloha hostit nejeden oblak, jinak řečeno stejně jako v minulých dnech bude o nekočně modrém moři nad našimi hlavami možné leda tak snít.

Příčina této skutečnosti je vskutku jednoduchá – opět bude mít hlavní slovo relativně objemná soustava nepříliš hlubokých tlakových níží, díky čemuž se mimo jiné dočkáme pozvolného přílivu vlhčího vzduchu z Atlantiku, který bude napomáhat tvorbě přeháněk a bouřek. Povětšinou oblačno, pouze přechodně až polojasno, toť nejpravděpodobnější oblačnostní scénář. Pakliže budete někam razit, rozhodně deštníky s sebou – nějaká ta přeháňka či bouřka může zpříjemnit den prakticky kdykoliv. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 25 °C, v 7 hodin kolem 18 až 20 °C.

Ve středu 12. 7. 2017 nás čeká akční den, alespoň z prostého meteorologického úhlu pohledu. Proč? Nad jihem Britských ostrovů bude někdy v poledním čase sídlit střed tlakové výše, avšak v průběhu následujících hodin bude cupitat do střední Evropy, takže k nám. Podstatné je taktéž to, že kdesi nad severem Německa bude v tutéž dobu pobývat tlaková níže. Protože ale bude o poznání menší a tím pádem i slabší než zmiňovaná anticyklóna, bude násilně vytlačena. Jejich střetnutí nicméně vyústí k výraznějšímu tlakovému gradientu – noc na čtvrtek se jeví být větrnější, nejvíce, jako obvykle, v Krušných horách.

Zpět ke středě: V noci a zpočátku také ráno bude jasno až skoro jasno. Poté, počínaje pozdnějším jitrem a konče starším odpolednem, bude oblačno až zataženo. Následně v podvečerním a večerním čase, konkrétněji někdy mezi 17:00 až 20:00, plus mínus pár desítek minut, se zase přechodně vyčasí. A pak, to znamená večer, se zas zatáhne. Divočina, co? Srážky? Budou, to víte, že budou, tudíž deštníky raději s sebou. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin kolem 17 až 19 °C.

K tomu nočnímu větru: Nahoře v Krušných horách v nárazech bez problémů až přes 50, 60 km/h, dole v krytém Mostě nanejvýš tak 30, 35 km/h s tím, že na nekrytých kopcích, kupříkladu na Hněvíně, především tam, kde to táhne, bez obav 35 až 45 km/h.

Ve čtvrtek 13. 7. 2017 tedy hned v prvních hodinách nešokuje problémovější vítr, naštěští ale půjde jen o dočasnou událost, už někdy nad ránem, přinejhorším dopoledne, se větry zklidní. Navzdory tomu, že zejména v Krušných horách bude v úvodu dne převládat velká oblačnost, se připravte na pěkný den – od oběda až do večera jasno až skoro jasno (vliv tlakové výše). Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 23 °C, v 7 hodin kolem 10 až 12 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru