Teploty budou vysoké, avšak ne bezohledně
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 31. července se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 29 až 31 °C, jitro nabídne hodnoty kolem 19 až 22 °C. V noci a ráno bude na obloze hodně oblačnosti, přičemž nepřekvapí kapky deště spojené s přeháňkou nebo bouřkou.

Během dopoledne oblaků kvapně ubude a ke slovu se dostane modrá obloha a dosti hřejivé sluneční paprsky. Bohužel toto až do večera nevydrží, už někdy po obědě se v Krušných horách začnou kupit mraky a s velkou pravděpodobností dojde na nějakou přeháňku nebo bouřku, spíše asi to druhé. Z toho rovněž vyplývá, že v Mostě toho slunce zase bude o trochu více než v Meziboří.

V úterý 1. srpna se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat okolo 32 až 34 °C (och), jitro nabídne hodnoty kolem 20 až 23 °C. Počínaje ránem a konče večerem bude jasno až skoro jasno, takže srážky žádné. Pravdou nicméně je, že v době, kdy bude slunce uléhat do postele, se nad západním obzorem dost možná bude cosi dít – zatímco u nás na Mostecku bude úterní den přát celodennímu pobytu u vody, v sousedním Německu se budou ve velkém angažovat přeháňky a bouřky s tím, že v průběhu noci na středu se pozvolna začnou stěhovat i do České republiky.

Ve středu 2. srpna se nad Mosteckem s vysokou pravděpodobností zjeví nějaký ten blesk, a to v noci. Takže pokud se na základě průběhu úterního počasí rozhodnete na přelomu úterý a středy třeba vydat někam za město pozorovat hvězdy (a pomuchlovat se s milovaným protějškem, příp. sám/sama se sebou), raději to nechte na jindy. Dominance oblačnosti skončí v pozdních ranních až raných dopoledních hodinách, přičemž se už neobnoví, tudíž podmínky pro opalování/koupání budou poměrně dobré. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 30 až 32 °C, jitro nabídne hodnoty kolem 19 až 22 °C.

Ve čtvrtek 3. srpna by se nejvyšší odpolední teploty měly pohybovat okolo 31 až 33 °C, jitro by mělo nabídnout hodnoty kolem 19 až 22 °C. Zpočátku dne by mělo být jasno až skoro jasno, poté by mělo dojít k přibývání oblačnosti na polojasno až oblačno s tím, že dešťové kapky by se nijak extra předvádět neměly.

Taktéž v pátek 4. srpna a v sobotu 5. srpna bychom se měli dočkat nejvyšších odpoledních teplot okolo 27 až 30 °C, pak už to, alespoň prozatím, vypadá na citelnější ochlazení s tím, že minimálně do poloviny srpna, poslední třetiny meteorologického léta, by se tropické pojetí počasí obnovit nemělo.

Že by nás v tomto týdnu čekala tzv. vrcholná pasáž léta? V dálce již pomalu začíná být vidět září a s ním spojený podzim...

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru