Tomuto místu se raději vyhněte! Kvůli opravě zastávky čekají řidiče dopravní omezení
V ulici se již připravuje dopravní značení před začátkem stavby. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Rekonstrukce zastávky u Kahanu uzavře od 4. srpna v jednom směru část Lipové ulice. Přestože budou zajištěny objízdné trasy, magistrát radí řidičům, aby se tomuto úseku raději vyhnuli.

Ulice bude průjezdná ve směru od centra ke kruhovému objezdu u Lidlu, v opačném směru bude uzavřena, z kruháku se do Lipové už vozidla nedostanou. Objížďka, částečně společná pro autobusy MHD i pro osobní auta, povede okolní zástavbou, bude řádně vyznačena a pro řidiče bude mimo jiné znamenat i změnu přednosti v jízdě. Po dobu stavby bude omezeno i parkování v ulicích, které budou sloužit jako objízdná trasa, ale větší část parkoviště v Lipové bude v provozu. "Ke kruhovému objezdu u Lidlu bude lepší dojet ulicí Jana Palacha a Višňovou," radí lidem Jaroslav Mareš, vedoucí odboru správních činností mosteckého magistrátu a doporučuje se kruhovému objezdu u Lidlu, pokud je to možné, raději vyhnout zcela. Doba stavby a s ní spojené omezení provozu je plánováno na šest týdnů.

Video

Důvodem dočasných dopravních omezení je rekonstrukce zastávky městské hromadné dopravy (MHD) v Lipové ulici při pravé straně při výjezdu z centra na kruhový objezd. Nová zastávka bude mít bezbariérové nástupiště a bezbariérové vodicí linie pro nevidomé a slabozraké. Chodníky budou z betonové dlažby. "Samotná zastávka bude z bezbariérových betonových panelů a obrubníků, úpravě se nevyhne ani části veřejného osvětlení a dešťové kanalizace, oprava čeká i na stávající přístřešek městské hromadné dopravy. Zastávka bude také delší, aby se tam bez problémů vešly dva autobusy za sebou," informovala městské Mostecké listy Olga Vyleťalová, vedoucí odboru investic. Město za rekonstrukci zastávky zaplatí zhruba 2,9 milionu korun. Stavební práce by měly být dokončeny do šesti týdnů od zahájení.

Během stavby bude vytvořena dočasná provizorní zastávka MHD hned vedle té rekonstruované. Provoz protější zastávky nebude nijak omezen, autobusy k ní budou mít příjezd z objízdné trasy. Magistrát žádá řidiče, aby i ve vlastním zájmu pečlivě sledovali dopravní značení a řídili se jím, a nekomplikovali tak zbytečně dopravní ani stavební ruch v uvedeném místě.

(sed)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru