Třicet, padesát a teď už 70 milionů. Tolik může stát úplná obnova tohoto zničeného parku v Mostě
Park Střed. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Loni v červenci ještě město počítalo, že rekonstrukce parku Střed nad sportovní halou vyjde na třicet milionů korun. Pak se začalo hovořit o částce přes padesát milionů a aktuálně chce magistrát utratit více než sedmdesát milionů korun.

Přesněji má jít o částku zhruba 73 milionů korun. Z toho by pětadvacet milionů mohla tvořit dotace z Nadace Proměny Karla Komárka. Informace o grantovém projektu probírali na svém posledním zasedání mostečtí zastupitelé. Schválili ji, a tak se město může o peníze ucházet. Dá se očekávat, že finální částka bude přece jen o něco nižší.

I tak má ale významná investice do zdevastované plochy prakticky uprostřed města odpůrce. „Má na to město? Potřebujeme to? Vstupujeme do toho poměrně značným obnosem peněz,“ říká zastupitelka Berenika Peštová (ANO 2011). Podle vedení města s financováním problém nebude. „Město je v dobré finanční kondici,“ oznámil primátor Jan Paparega (Severočeši Most). Podle něj si park péči zaslouží, neboť je v žalostném stavu. „Pokusíme se ten grant získat,“ dodal.

Na podobu parku se bude vyhlašovat architektonická soutěž. Podle přání obyvatel Mostu by i v novém oddechovém místě měly být vodní kaskády, na které byli lidé zvyklí v dobách, kdy park ještě fungoval.

Může vás zajímat

{article 35669}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru