Nad Mosteckem se budou honit mraky, ke konci týdne se to možná změní
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Je tomu vskutku tak, mostecká rtuť teploměru v neděli 17. 9. 2017 v odpoledních hodinách stěží doputovala k hranici 17 °C, povětšinou se zdržovala mezi 12 až 15 °C, kdežto na východě subpolárního (subarktického) Islandu si konec minulého týdne zaflirtoval s letními podmínkami, když tečoval 24,5 °C. Znamená to tím pádem, že poblíž severního polárního kruhu bylo o nějakých 8 °C tepleji než u nás na Mostecku. Úsměvné, že? Nyní již přejděme k prognóze mosteckého počasí.

V pondělí 18. 9. 2017 bude zpočátku, to jest v noci, ráno a částečně také dopoledne, skoro jasno až polojasno, posléze však dojde k přibývání oblačnosti na oblačno až zataženo. Ale naštěstí jen dočasně, už během pozdního odpoledne/podvečera se opět vyčasí, jinými slovy se oblaka rozprchnou a bude jasno až skoro jasno. Čili nočnímu pozorování hvězd bude přáno, byť rtuť teploměru moc vysoko nebude. Počínaje druhou polovinou dopoledne a starým odpolednem nepřekvapí přeháňky, jinak beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 13 až 15 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 5 až 8 °C. Že se mohou objevit mlhy, to asi netřeba dodávat.

V úterý 19. 9. 2017 nás čeká obdobný počasový scénář jako o den dříve – v úvodní polovině úterka lze počítat s polojasnou až oblačnou oblohou bez produkce slz, to znamená s absencí dešťových kapek, v té druhé převážně oblačno až zataženo. Na většině území České republiky, především na Moravě a ve Slezsku, sprchne, na Mostecku se srážková činnost neočekává, pouze v Krušných horách se na 20 až 40 % může zjevit nějaká ta decentní přeháňka. Spíše ale úplně všude bez deště. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 14 až 16 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 5 až 8 °C.

Ve středu 20. 9. 2017 bude završeno 72. procento letošního roku, povězeno konkrétněji – v posledním výdechu středy bude jasné, že současný letopočet má za sebou již 72,05 %. Nepodstatné, pravda. Co se středečního počasí týče, nejlepší asi bude použití lidové mluvy – budou se honit mraky. V noci bude oblačno až zataženo, počínaje ránem pozvolný přechod k proměnlivosti – od západu se k nám bude nasouvat oblast vyššího tlaku vzduchu, po její přední straně k nám nicméně pronikne trochu vlhčího vzduchu ze Severního moře, po dobu několika hodin tím pádem nastane „oblačnostní honička" (pozor na přeháňky). Někdy po 16., 17. hodině, plus mínus pár desítek minut, bude oblaků ubývat. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 14 až 16 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 6 až 9 °C.

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 se mostecký vzdušný prostor nejspíše ocitne ve správě tlakové výše, jež bude přes evropské srdce prchat směr jižní Skandinávie. Proto se pro tuto chvíli zdá, že předposlední den tohoto pracovního týdne bude hýřit slunečními paprsky – od rána až do večera by mělo být slunečno. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 15 až 17 °C, jitro, přesněji 7. hodina, by mělo nabídnout hodnoty kolem 5 až 8 °C.

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru