Mostečtí policisté dopadli dva žháře! V ulicích zapálili 22 popelnic, ohořela i dvě auta
Jedno z aut poničených vloni při požáru popelnic v Mostě. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Dva muži zapalovali popelnice po Mostě. Jeden jich má na svědomí 20, druhý dva. V pondělí ráno o tom informovala mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 32letému muži z Mostu. Ten měl koncem prosince ve večerních hodinách v ulici Česká zapálit nezjištěným způsobem plastový kontejner na papírový odpad. Ve stejný den o něco později v ulici Maršála Rybalka vhodil do plastového kontejneru hořící předmět a tím došlo k poškození nádoby na odpad. "Poškozené společnosti tak Mostečan způsobil celkovou škodu ve výši 7 900 korun," sdělila Ludmila Světláková.

Druhý Mostečan se "činil" desetkrát víc. Měl zapálit dvacet kontejnerů.

"Mostečtí policisté spolu s kriminalisty objasnili díky místní a osobní znalosti případy neznámého pachatele, který v mosteckých ulicích v nočních hodinách zapaloval úmyslně plastové kontejnery na tříděný a směsný komunální odpad. Na těchto případech policie pracovala již od loňského října," řekla mluvčí policie.

2901popelnicedoclanku

Od popelnice v Mostě hořel jednou i plot. Foto: Michal Hrdlička

Hořelo hlavně ve starší zástavbě města Mostu. Mostečan ve věku 31 let, který má mít dle policistů zapalování nádob na odpady na svědomí, procházel ulicemi Marie Majerové, Pod Resslem, Slovenského národního povstání, Lomená a dalšími a zanechával po sobě ohněm zničené kontejnery. "V ulici V Zahrádkách požár vlivem tepelné radiace a plamenného hoření poškodil i vedle popelnic zaparkované dva osobní automobily továrních značek Škoda. Poškozené firmy a motoristé vyčíslili celkovou škodu na částku 76 tisíc korun," uvedla policistka.

Motiv jednání muže nebyl zjištěn a je předmětem dalšího vyšetřování. Za tímto účelem přibrala policie do vyšetřování i znalce z oboru zdravotnictví. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu poškození cizí věci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru