Kvůli zásobám uhlí se staví nový horkovod z Komořan do Mostu
Přeložka horkovodu u Komořan. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Teplo do Mostu povede novou trasou. Musí se totiž vyhnout Slatinické výsypce, pod kterou se bude těžit hnědé uhlí.

U Komořan jsou již vedle současného horkovodu vidět patky pro novou trasu tepelného napaječe do Mostu. "Překládá se z důvodu rozšíření těžby Slatinice," potvrdila mluvčí společnosti United Energy Miloslava Kučerová.

Přeložka produktovodů se netýká jen teplárny. Pod Slatinickou výsypkou je podzemní ropovod, potrubí s chemickými produkty, vodou či plynem, ale jsou zde také datové a optické kabely či nadzemní elektrická vedení. To vše bude muset být postupně přeloženo do nově připraveného koridoru. Nyní totiž brání budoucí těžbě uhlí.

Na realizaci přeložek vloni firma vypsala těžební firma Vršanská uhelná první veřejnou zakázku. Celková investice přesáhne 1 miliardu a je příležitostí také pro menší firmy.

„Přeložit více než dvě desítky různých nadzemních i podzemních objektů není maličkost. Přípravné a zemní práce trvaly déle než 5 let,“ vysvětloval vloni Ondřej Peroutka, ředitel celého projektu Vršanské uhelné.

V letošním roce by mělo dojít k samotné realizaci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru