Nádherné počasí: První dvacítka roku za námi, další před námi
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Úterý 3. dubna, takové je datum letošního prvního výskytu 20,0 °C a více. Nejteplejší pasáž dne nastala v okruhu 15. hodiny, kdy se rtuť teploměru (přímo v Mostě) vyšplhala až na 21,5 °C. Ke vší parádnosti přispěla slunná obloha, byť se přechodně zatáhlo oblačností vysokého patra. Dobrou zprávou je, že další Celsiovy dvacítky jsou před námi v nejvhodnější části týdne – o víkendu. Před ním se nicméně krátkodobě ochladí. Tu je věštba na nejméně vzdálenou přítomnost.

Ve středu 4. dubna bude pokračovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu, proto nejvyšší odpolední teploty pobudou okolo 18 až 20 °C, takže v podstatě repríza úterka. Taktéž ráno nikterak nezchladí, v minimu nabídne hodnoty kolem 8 až 6 °C. Rovněž množství oblaků na obloze (však kde jinde...) bude srovnatelné s úterní kvantitou, jinak řečeno se znovu dočkáme nejednoho slunečního paprsku. Z toho zároveň vyplývá, že deštníky opravdu potřeba nebudou.

Ve čtvrtek 5. dubna se vítr neagresivního rázu stočí k severozápadu, postará se o to především tlaková výše se středem nad jihovýchodní Francií lomeno Švýcarskem, menší, lépe řečeno symbolické pomoci se dočká ze strany tlakové níže spravující celý skandinávský nadzemský prostor. Na Mostecko tedy vtrhne trocha vlhkého a jakoby chladného vzduchu ze Severního moře, pročež na nebi nastane honička mraků, ačkoli ráno a dopoledne se jeví slunečné. Srážky v průběhu čtvrtečního odpoledne nepřekvapí, ale jen v podobě decentních přeháněk – přinejhorším. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 15 °C, ráno v minimu kolem 5 až 7 °C.

V pátek 6. dubna se srdce oné oblast vysokého tlaku přemístí přímo nad Most a spol., tudíž budeme spaseni od dešťových kapek a dalších všemožných troposférických srážkových produktů. A nejen to, taktéž mraky zdrhnou. Sečteno a podtrženo, v závěru pracovního týdne počítejte s krásným počasím. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 14 °C, ráno v minimu kolem 2 až 0 °C.

Víkendová óda:

Jak v sobotu, tak také v neděli to vypadá na jasno až skoro jasno, v nejhorším případě polojasno. Zcela bez výměšků (déšť apod.). A ty teploty – přes den okolo 17 až 21 °C, v ranních hodinách samozřejmě o něco chladněji. Nádhera, že?

(soj)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru