Vyhlídková věž na Šibeníku se stala Dřevěnou stavbou roku 2018
Vizualizace vyhlídkové věže a lanového bludiště. Foto: Město Most
Most

Most - Vyhlídková věž a 3D bludiště, které budou letos vybudovány v parku Šibeník, si získaly srdce veřejnosti v anketě Dřevěná stavba roku. Hlasující veřejnost je vynesla až na vítěze v kategorii návrhů dřevěných konstrukcí. Budoucí mostecká vyhlídková věž ale zaujala i odbornou porotu, která návrh ocenila 3. místem.

V anketě o nejlepší dřevěnou stavbu roku letos soutěžilo 95 staveb v osmi soutěžních kategoriích. Pro ně hlasovalo jak 11 odborných porotců, tak široká veřejnost, která jim poslala rekordních více než 67 tisíc hlasů. Mezi vítěznými jsou vedle mostecké rozhledny také rodinné domy, hřiště, sruby nebo dřevěné interiéry, které se nacházejí nebo teprve vyrostou na různých místech České republiky.

Anketu Dřevěná stavba roku vyhlašuje Nadace dřevo pro život. „Cílem ankety, kterou organizujeme již 8. rok, je podpořit využívání dřeva ve stavebnictví jako naší významné obnovitelné suroviny,“ vysvětluje ředitel Nadace dřevo pro život  Stanislav Polák.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru