REPORTÁŽ: Hotel Cascade ukrývá dokonalý relax
Fitness v mosteckém hotelu Cascade.
Most

Most - Hotel Cascade v Mostě otevřel nové relaxační centrum. Vyzkoušeli jsme tedy, jaké služby a atmosféru si pro návštěvníky připravil.

Zima začíná prohrávat svůj boj s jarem. To uteče, ani člověk neví jak, a je tu plavková sezóna. Je tedy nejvyšší čas se začít dávat do kupy. Dosti mě překvapilo, že fitness nabízí i hotel Cascade. Přímo v centru Mostu je k dispozici úžasné místo pro relaxaci, kde si ale můžete dát i do těla.

Právě spojení relaxace a možnosti si zacvičit, mě přivedlo do hotelu Cascade. Člověk se po zimě cítí jako vymačkaný citron. A také mě táhla zvědavost, jak se zcela nové SPA v hotelu povedlo. Zasvěcení vědí, že tam bývalo už dříve. Toto je však zmodernizované a hotel jej otevřel teprve v prosinci.

Virtuální prohlídka

Co tam na mě tedy čekalo? Především skvělý masér Jindřich Falta. Masírovat začal už v roce 1994 a jeho služeb využívali i fotbalisté mužstva A Baníku Most 1909. „Pojďte se mi nejdříve ukázat, zkontroluji páteř, ať vím, jak na tom jste,“ uvítal mě s úsměvem ve chvíli, kdy jsem vyšla ze šatny. Měla jsem objednané cvičení pod jeho dohledem, saunu a celé jsem to chtěla zakončit masáží. Následovalo pár hmatů a chvatů, několik lupnutí a jeho otázka, jak jsem vůbec mohla dýchat. A pak už jsme šli na cvičení. „Důležité je správně dýchat, to je základ. A nesmíte to ze začátku přehnat, to byste skončila tak rychle, jako jste začala,“ varuje mě masér, který se šest let závodně věnoval kulturistice, takže nemám pochyb, že ví, o čem mluví. Vymyslel mi vždy dva cviky na určité svalstvo, z počátku mám cvičení věnovat dvacet minut. Až budu ve formě, můžu se v posilovně mořit i hodinu. Zaujal mě i fitness stroj, kterému říká pavouk. „Je to několik fitness strojů v jednom. Má výhodu, že si při cvičení nic neporaníte, nehrozí třeba, že byste si utrhla sval,“ vysvětluje mi Falta. Když docvičíme několik sérií, přesuneme se k běhacímu pásu. Vedle mě celkem slušně běží cizinec – hotelový host, zatímco mě trenér školí, jak se co ovládá.

Když doběhnu, zajímá mě, zda se takto věnuje každému návštěvníkovi. „Jsem tu hlavně jako masér a připravuji sauny. Pokud tedy zrovna nemasíruji, rád každému pomůžu a poradím. Proto je dobré, když chce někdo začít cvičit a nemá žádné zkušenosti, aby si zavolal a zjistil na recepci, zda zrovna nemasíruji,“ vysvětluje Jindřich Falta. Rád také poradí cviky na konkrétní část těla. „Dneska pořád sedíme u počítačů, špatně držíme páteř. Pak každý běží k doktorovi a chce injekci. To je zbytečné, stačí pár minut správných cviků denně a záda nebolí,“ dodává sympatický hromotluk a vede mě do části SPA, kde jsou sauny. „Tady máte prostěradlo, osušku, župan. Vyzkoušejte určitě všechno,“ nabádá mě, když ukazuje na dveře páry, finské sauny a aroma sauny. Když se pak prohřívám, poslouchám hudbu a nechávám veškeré starosti za hlavou, uvědomuji si, že by si měl člověk udělat na sebe čas pravidelně. Jednou třeba zajít do sauny, jindy na masáž, příště si zase zacvičit.

Ač se mi vůbec nechce opustit sauny, které mám jen a jen pro sebe, přece jen vyměním prostěradlo za župan a jdu na masáž. Ano, přiznávám, je to velké lákadlo, takže zase tolik při odchodu ze sauny netrpím. Jindřich Falta mi vysvětlí, co všechno bude dělat, jak a taky proč. Přizpůsobí osvětlení i hudbu a odchází, abych se připravila na masérském stole. Na masáže chodím celkem pravidelně a vyzkoušela jsem už řadu masérů, takže můžu porovnávat. A tady dávám jedničku s hvězdičkou. Nedočkám se žádného mučení ani jen jemného pohlazení, které kolem masáže ani neprošlo. Jsem zvědavá, jak se budu cítit druhý den. „Trošku jsem vás při cvičení potrápil, tak doufám, že mě nebudete druhý den proklínat. Ale když budete cvičit pravidelně, brzy se to zlepší,“ povzbuzuje mě s úsměvem Falta.

A jak jsem dopadla? Ano – ráno jsem cítila celé tělo, ovšem v dobrém smyslu. Je totiž skvělé, když si uvědomíte, že máte i svaly, o kterých si říkáte, že vás opustily již před dávnými časy.

(bak)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru