Máte to tu pěkný. V televizi ukazují jen ty nejhorší obrázky. Proč?
Primátor Mostu Jan Paparega.
Most

Na to se mne zeptal kamarád, který zde měl obchodní schůzku a sraz s klientem měl na čerpací stanici u muzea. Ptal se, kde jsou ty zničené panelové domy, kde jsou ty hořící kontejnery? Přesně takto nás vidí Česká republika. Naštěstí se daří Most ukazovat v jiném, lepším světle, a to díky kulturním akcím a společenským událostem, které se u nás konají.

Na otázku mého kolegy ze studií jsem musel odpověď promyslet. Položil jsem si ji v duchu ještě jednou sám pro sebe. Proč by média ukazovala, neříkám že všechna napříč, pěkné a pozitivní obrázky. Vždyť to nikdo nečte, nikoho to nezajímá. Senzace střídá vraždu. Katastrofické obrázky z celého světa naplňují prime time v televizních zprávách a pokud máme štěstí, tak nám na konci ukážou alespoň zvířátka. Byly doby, kdy mne tento zajetý rytmus štval a ještě před zvířátky jsem program přepnul. Dnes jsem rád, že alespoň něco na odlehčení pustí. V tomto duchu se potom nese obrázek našeho města. Televize se můžou přetrhnout, aby natočily co možná nejděsivější obrázky a pokud to ještě podpoří důkladně dramatickou hudbou, musí si každý říct, že v tom Mostě asi fakt chcíp pes.

Naštěstí díky programu, který zde s kolegy každoročně připravujeme a otevíráme brány města pro širokou veřejnost, můžeme ukázat i to pěkné a upravené. Oslavy 100 let republiky, Den magistra Kellyho, tradiční Mostecké slavnosti, pravidelné běžecké závody…. To je jen krátký výčet akcí, které pomáhají zlepšit pohled na naše, podle mne, pěkné město. Každý den to vidím na magistrátu.

Srdcaři, kteří makají, abychom se za naše město nemuseli stydět a připravují kulturní a sportovní akce pro děti, seniory a veřejnost, si zaslouží velký dík a pochvalu. Také tiskové oddělení dělá maximum proto, aby si republika nemyslela, že v Mostě chcíp pes. Informační kanály našeho města jsou plné informací, pozitivních informací, které se dostávají směrem za hranice města. Doufám, že i přes veškeré neduhy, které nás trápí, můžeme být hrdi na to, jak se město po vizuální stránce posunulo o mílový krok dopředu.

Každá návštěva, která zanechá pozitivní vzpomínku, nám pomáhá. Je už jedno, jestli je to po obchodní schůzce, nebo návštěvě některé z akcí.

  • Jan Paparega, primátor města
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru