OBRAZEM: Od vajíčka po puberťáky. Mostečan dokumentuje na balkoně život pěti poštolek
Od vajíčka po puberťáky. Poštolky na balkoně v Mostě.
Most

Most – Kdo má to štěstí, že může pozorovat zrození nového života přímo na svém balkonu? V jednom mosteckém bytě se to děje už několik let.

Mostečan zachytil život poštolek na svém balkonu i v letošním roce. Protože se u něj rozhodli ptáci přivést na svět mláďata už mnohokrát, postavil jim speciální budku. Aby opeřence nerušil, nainstaloval dovnitř webovou kameru.

Letos tak mohl pozorovat, jak se z pěti vajíček postupně líhnou a dospívají nové poštolky. „Své“ první přitom na balkoně v jedenáctém patře viděl už v roce 2001. V posledních letech se situace opakuje často.

Poštolka obecná se dokáže dobře přizpůsobit prostředí. Kromě otevřené krajiny si ptáci oblíbili i městské aglomerace. Hnízdí od konce dubna do července obvykle jednou ročně.

Poštolky vlastní hnízdo nestaví, využívají hnízda jiných ptáků (zejména strak a vran) a také různé vyvýšené dutiny, římsy a výklenky budov.

Podívejte se do fotogalerie, která zachycuje klubání z vajíček a to, jak ptáčata rostou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru