Ze silnic na Mostecku: Řidiči nákladních aut porušili zákony, u autobusů bylo vše v pořádku
Policejní kontrola. Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Most

Mostecko - Hlídky dopravní policie během víkendových dnů kontrolovaly silniční provoz. Při republikové akci se zaměřily na kontrolu dodržování právních předpisů o provozování nákladní a autobusové dopravy, sledovaly technický stav vozidel a vozy převážející nebezpečné látky na silnicích I. třídy, v obcích a na místních komunikacích.

"Během tří dnů policisté zkontrolovali 65 motorových vozidel a odhalili 27 přestupků v dopravě. Za 14 z nich uložili řidičům pokuty v příkazním řízení," vypočítává mluvčí mosteckých policistů Ludmila Světláková.

Tři řidiči překročili stanovenou rychlost, v jednom případě nebyl užit zádržný systém, čtyři vozidla měla nevyhovující technický stav.

Hlídky při akci zkontrolovaly celkem 28 nákladních vozidel, porušení zákona bylo zjištěno u osmi vozidel a dvěma řidičům nákladních vozů byla zakázána další jízda. "Šest řidičů mělo nedostatky v tachografu a čtyři řidiči nedodrželi bezpečnostní přestávky," uvedla mluvčí. U dvou nákladních vozidel byl nevyhovující technický stav.

U čtyř zkontrolovaných autobusů nebylo zjištěno žádné porušení zákona.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru