To už je pořádné horko. Most svými 36 °C přehřál Maledivy i Thajsko!
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Statutární město Most má za sebou prozatímně nejparnější čtyřiadvacetihodinovku roku 2018, a to jak ve smyslu nejnižší, tak také nejvyšší denní teploty.

Stejně jako v noci ze soboty na neděli, téže v noci z neděle na pondělí se v mosteckém vzdušném prostoru uvelebila oblačnost, povětšinou nízkého a středního patra (cca 2 až 6 km nad zemí). Doslovně přinesla několik kapek, prakticky se však jednalo o neměřitelné množství srážek. Čili význam nulový. Především ale zmírnila následky nočního výdeje teplot, to znamená radiačního ochlazování. Proto se nočním a ranním teplotám dolů nechtělo, ve skutečnosti Mostečané prožili nejméně chladnou noc za posledních několik let – rtuť teploměru přímo ve městě neklesla pod 22,6 °C.

3107graf1

Jen tak pro zajímavost: Více méně identické denní minimum se odehrálo například na Džerbě, a to 22,9 °C.

Po vskutku upocené noci a jitru zcela překvapivě následovalo ještě upocenější odpoledne. Neprocházejme se kolem horké kaše a pojďme rovnou k věci – pondělní odpoledne do Mostu přineslo až 35,9 °C, pročež byl 30. červenec jmenován nejžhavějším dnem letoška. Alespoň pro tuto chvíli (následující dny by tuto skutečnosti mohly změnit). Co se zmíněné Džerby týče, ta naměřila nanejvýše 33 °C.
Nicméně Most svými 36 °C nepřehřál jen největší tuniskou turistickou atrakci, nýbrž i Maledivy anebo Thajsko:

3107graf2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru