Městská policie Most hledá nové asistenty prevence kriminality
Foto: MP Most
Most

Most - Městská police hledá nové asistenty prevence kriminality. Budoucí asistenti by měli pocházet z Mostu a měli by znát sociálně vyloučené lokality a jejich problémy.

Přihlásit se mohou muži a ženy starší 18 let, kteří mají minimálně základní vzdělání, jsou fyzicky zdatní a bezúhonní a mají zájem o práci asistenta prevence kriminality.

Asistenti slouží ve dvou směnách v dvoučlenných hlídkách. Jsou v ulicích od 7 do 22 hodin a soustředí se zejména na problémové lokality a centrum města. Jejich působení městská policie také operativně přizpůsobuje podnětům obyvatel nebo zjištěným problémům. Dohlížejí na bezpečnost v ulicích a veřejný pořádek a jsou prostředníky mezi občany a městskou policií, které předávají informace z terénu i od občanů. Nepůsobí tzv. represivně jako městská policie nebo policie ČR, ale hlavně preventivně, pokuty nedávají. „Od začátku roku konce července vykázali asistenti 1800 zásahů a událostí. Nejčastěji řeší popíjení alkoholu na veřejném prostranství, odkládání komunálního odpadu mimo kontejnery a nalezené injekční stříkačky. Občané se na asistenty obracejí s žádostí o radu i o pomoc, zachránili už dokonce několik životů. Dobře funguje i jejich spolupráce se strážníky. Musím říct, že jsme s jejich prací spokojeni,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie.

Obyvatelé se na ně mohou obrátit v případě problémů týkajících se bezpečnosti, sousedských vztahů, ale umí poradit dětem nebo osobám v nouzi, kam se obrátit v případě problémů ve škole, v rodině nebo sociálních problémů.

Uchazeči o práci asistenta se mohou hlásit osobně do 31. srpna ve služebně asistentů prevence kriminality v pasáži U Lva vedle papírnictví. Zájemci mohou také kontaktovat přímo personální oddělení Městské policie Most, Nikolu Kulichovou na telefonním čísle 476 448 704 nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

(lou)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru