Městská policie chce rozšířit školní dohledovou službu na všechny přechody v blízkosti všech základních škol v Mostě
Školní dohledová služba. Foto: MP Most
Most

Most - Po celý školní rok bude na bezpečnost dětí v blízkosti mosteckých základních škol dohlížet školní dohledová služba spolu s asistenty prevence kriminality tak, jak jsou rodiče školáků zvyklí. Strážníci by ji navíc rádi rozšířili.

“Je to služba městské policie rodičům a dětem, která se ukázala jako velmi užitečná. Chtěli bychom proto působení školní dohledové služby rozšířit, aby u každé mostecké základní školy byly pokryty všechny přechody. Nyní připravujeme projekt, který by uhradil mzdové náklady na tyto pracovníky z dotace,” uvedl ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol.

Školní dohledová služba městské policie nedohlíží jen na bezpečnost dětí na přechodech v ranních a odpoledních hodinách. Zaměřuje se na dohled nad veřejným pořádkem v okolí škol, vyhledává injekční stříkačky, volá strážníky v případě výskytu podezřelé osoby v okolí škol a usměrňuje chování dětí před a po vyučování.

“Děti se mohou obrátit na pracovníky školní dohledové služby a asistenty prevence například i v případě šikany a již jsme několik takových událostí šetřili. Stanovili jsme si s odborem školství, kultury a sportu mosteckého magistrátu postupy, které zajistí správné řešení šikany. Naším cílem bylo, aby se nikdo nesnažil závažné případy šikany dětí takzvaně zamést pod koberec,” vysvětlil Jaroslav Hrvol další přínos školní dohledové služby u škol.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru