Daniel Drtík: Řešme skutečné problémy
MUDr. Daniel Drtík.
Most

Zastavme obchod s chudobou a zatočme s nepořádkem, brzy může bujet kdekoliv ve městě – tak apeluje lídr kandidátky mostecké ODS, aby přišlo k volbám co nejvíce lidí.

Nikdy nebylo jednodušší sestavit volební program, než letos. To, co trápí Mostečany je tak očividné, že před tím nelze uniknout. „Zatímco v dřívějších letech byly tématem voleb nejrůznější úlevy, letos nebude hlavním tématem doprava či odpady zdarma. Ale skutečné problémy, které Mostečany trápí a obracejí se s nimi na město. Kupčení s byty, nepořádek v domech, stěhování nepřizpůsobivých, štěnice – to vše je spolu propojené a potřebuje komplexní přístup k řešení,“ vysvětluje mostecký lékař Daniel Drtík, který cítí podporu lidí po celém městě a zve Mostečany k volbám, aby dali jasně najevo, že vyžadují řešení.

Občanští demokraté chtějí, aby na úřadě vznikla specializovaná pracovní skupina, která bude mít na starosti řešení pouze těchto problémů. „Možnosti města, jak toto ovlivnit, jsou omezené. Museli by se zajímat zákonodárci v Praze a těm jsou naše problémy očividně vzdálené. Proto musíme mít na magistrátu expertní skupinu, která bude neustále hledat všechny možnosti, jak tyto problémyřešit. Ve spojení s městkou policií, hygienou, sociálním odborem, úřadem práce. Nepomůže jeden dobrý nápad. Lidé, kteří kupčí s byty a lákají do Mostu ty, od nichž přes různé dávky a příspěvky vybírají tučné nájemné, se nesmíří s tím, že o svoje zisky přijdou. Budou hledat další možnosti jak vysávat systém na úkor nás. Podle situace na to bude musetflexibilně reagovat i město,“ vysvětluje Daniel Drtík, proč hodlají nepřizpůsobivým a všem, kteří na této problematice profitují, znepříjemnit život.


 

MUDr. Daniel Drtík

  • 4x týdně působí na ORL v mostecké nemocnici, 1x týdně vede soukromou praxi
  • má za sebou tři funkční období jako zastupitel města Mostu, poslední dva a půl roku zasedá v radě města
  • člen ODS od roku 2006

Podotýká také, že je nutné začít řešit tyto záležitosti okamžitě, protože se velmi brzy nemusí dotýkat jen určitých částí Mostu. „Po určení vyloučených lokalit se problémoví lidé začali stěhovat do částí města, kde by je nikdo před rokem vůbec nečekal. Stačí jeden byt obsazený takovými nájemníky a brzy je neobyvatelný celý vchod,“ varuje Drtík.

 

Současně odmítá nařčení, že ač je ODS pravicová strana, tak se snaží bodovat levicovým programem. „Chceme, aby platilo právo a pořádek pro všechny stejně, to je pravicový náhled,“ zdůrazňuje lídr kandidátky ODS, v jejímž programu je i plán vykupovat ve vytipovaných lokalitách byty městem, aby je neskupovali spekulanti. „Spravovala by je Mostecká bytová, která nyní obhospodařuje zhruba 70 bytů a nemá problém vybrat spolehlivé nájemníky. Takto získané byty může město nabídnout lidem potřebným pro město - policistům, učitelům, zdravotníkům, seniorům, nebo slušným lidem v nouzi. Stačí selský rozum, abychom poznali, kdo toto splňuje,“ uzavírá Drtík.

Volte č. 1 - ODS

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru