Otřesný případ z Ústecka: Babička se nestarala o svěřeného vnuka, dítě je nyní retardované
Ilustrační foto
Most

Ústí nad Labem - Policejní vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání 49leté ženy pro trestný čin Týrání svěřené osoby. Řádně se nestarala o chlapečka, kterého měla v péči. Dítě je nyní v ústavu.

Obviněné byl v roce 2013 rozhodnutím soudu svěřen do výchovy její vnuk, kterému v té době bylo pár měsíců. "Obviněná se ovšem po dobu, kdy jej měla v péči, o něj vůbec nestarala, v důsledku čehož v současné době pětiletý chlapec trpí psychomotorickou retardací vzniklou sociální deprivací. Obviněná zanedbávala jeho osobní hygienu, neposkytovala mu přiměřenou stravu, nedocházela na pravidelné lékařské prohlídky a povinná očkování," sděluje mluvčí policistů na Ústecku Veronika Hyšplerová.

Na základě těchto zjištění byl chlapec obviněné odejmut a umístěn do výchovného ústavu. Za uvedené jednání obviněné hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Případem týrání dítěte se aktuálně zabývají také policisté v Karlovarském kraji. Obvniněný muž a žena měli na Sokolovsku nejméně od října roku 2016 až do poloviny srpna letošního roku úmyslně neposkytovat nezletilému tříletému synovi vhodné podmínky k životu a adekvátní péči. Chlapce měli úmyslně izolovat od okolí, bez možnosti stýkat se s rodinou nebo vycházet ven (podrobnosti píšeme zde).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru