Závod přilákal na start dva tisíce závodníků. Foto: město Žatec
Sport

Žatec – Poprvé v Žatci a poprvé s přívlastkem Army se o minulém víkendu konal oblíbený překážkový běh Urban Challenge, který má jinak své tradiční zastávky v Praze, Brně či Ostravě.

Závod, který je pro všechny účastníky především výzvou a velkým zážitkem, přilákal na žatecký vojenský stadion Flóra dva tisíce běžců, z toho 480 dětí.

2106zavod1 0fe7f

Podstatou každého závodu Urban Challenge je kombinace běhu a překonávání „městských“ překážek, jež tvoří třeba vozidla či kontejnery na odpad. Ty nechyběly ani na Flóře, kde ale navíc byla vojenská vozidla a hlavně náročné vojenské překážky. Většinu z nich přitom běžci překonávali na závěr běhu, který měřil 5, 10 či 15 kilometrů, což byla opravdu speciální výzva.

Jinak organizátoři setrvali u oblíbeného modelu, který z Urban Challenge dělá lákadlo hodné 21. století. Hodně muziky, zábavy, barev, prostě tak, aby bylo možné dělat atraktivní fotky a videa na sociální sítě. Jak ukázal i žatecký „armádní“ závod, je to model, který funguje. A protože je to zároveň způsob, jak k pohybu a sportu, ale i k překonávání překážek přivést děti a mládež, má zaslouženě své místo ve sportovním kalendáři.

2106zavod4 c6c23

Žatecký závod byl navíc společenskou událostí. Podívat se přijela náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje Jindra Zalabáková, která je i krajskou radní pro sport. Aktivně se zúčastnil žatecký starosta a náměstek ústeckého hejtmana Radim Laibl. Na trať vyběhli i vysocí představitelé armády či ministerstva obrany v čele s náčelníkem Generálního štábu Armády ČR Karlem Řehkou.

Ale závod na Flóře byl také charitativní záležitostí, protože se při něm na charitu ze startovného vybralo 26 tisíc korun. Závodit přitom mohly i děti se zdravotními omezeními.

 2106zavod3 4cfa2

Právě díky spojení všech těchto zajímavostí a bohatému programu, včetně atraktivního pátečního nočního běhu s čelovkami, byl žatecký závod Army Urban Challenge tak povedený.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru