Možnost vzít na procházku alpaky, to je pro turisty i místní velké lákadlo. Zdroj: FB Alpakárna
Zajímavosti

Ústecký kraj – Hlasující zvolili vítěze soutěže o NEJ turistickou zajímavost, která vznikla v loňském roce v Krušnohoří. Stala se jím exkurze pro děti v Alpakárně v Mostě.

Pořadatelem je sdružení SPO-NA – složená z partnerů Okresní hospodářská komora Most – Odborná sekce cestovního ruchu, Euroregion Krušnohoří – Komise pro hospodářství a turistiku, Destinační agentura Krušné hory o.p.s. a Hospodářská a sociální rada Mostecka – Komise pro cestovní ruch. Možnost volit nejzajímavější turistickou novinku Krušnohoří a nejbližšího okolí měli lidé už pošesté.

Záštitu převzal hejtman Ústeckého kraje Ing. Jan Schiller. Veřejnost nominovala v 1. čtvrtletí letošního roku 11 českých a 6 německých kandidátů. Od dubna do června probíhalo tradičně hlasování.

Mezi nominovanými novinkami se nacházely jak turistické atrakce, tak i méně obvyklé zážitky, které přitahovaly pozornost návštěvníků. České návrhy byly hodnoceny formou hlasovacího dotazníku na internetu, o saských rozhodlo hlasování sdružení SPO-NA spolu se zástupci Klubu česko-německého partnerství a saského tisku na společném zasedání.

K nominovaným za českou stranu patřily knihy Nerostné bohatství Krupky, Cínovce a Moldavy, Koldům v Litvínově, Ústecko-Teplická dráha, dále Nové stezky na vrchu Ressl a nové mapky areálu, Medúzárium a venkovní terária v Zooparku Chomutov, dřevěný zvěrokruh na Lesné, exkurze pro děti v Alpakárně v Mostě, hvězdárna F. J. Gerstnera v Chomutově, Kavárna v Duchu v Mostě, amfiteátr na Benediktu v Mostě a video spot „Tohle je Most!“.

Za saskou stranu byly nominovány bývalá sýpka Bergmagazin v Marienbergu, areál dřevěných srubů a soch Blockhausen, naučná stezka Stengelhaide u Kühnhaide, rašeliniště Altenberg – Georgenfelder hochmoor a památková péče Denkmalpflegeverein-Vejprty.

První místo a titul Krušnohorská NEJ na české straně získává exkurze pro děti Alpakárna v Mostě. Vítězem na saské straně je areál dřevěných srubů a soch Blockhausen. 

Děkujeme všem nominovaným za jejich úsilí a příspěvek turistickému rozvoji Krušných hor a hlasujícím.

„Slavnostní vyhlášení vítězů z české i saské strany se bude konat v září," uvedla ředitelka úřadu OHK Most Jiřina Pečnerová s tím, že věří, že i v letošním roce vznikne mnoho zajímavých turistických cílů, které se budou mít možnost o tuto cenu ucházet příští rok. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru